Schotse band WHITE kondigt debuutalbum aan

16-03-2017 @ 22:00

De opkomende Schotse band WHITE kondigt hun debuutalbum One Night Stand Forever aan voor 21 april 2017, met hierop vooruitlopend de single met dezelfde titel (14 april 2017). Het album zal in eerste instantie verschijnen in de Benelux als een co-release van Mass Market Recordings en Gentlemen Recordings. Pas na de zomer verschijnt het album in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. November 2016 verscheen de 10"/digitale EP Cuts That Don't Bleed, met als catchy singles Living Fiction en I Liked You Better When You Needed Me.

De Schotse band WHITE maakt onweerstaanbaar catchy dark disco punk met messcherpe gitaarrifjes en bewijst met hun eigenwijze sound dat hoekige elektronische discobeats en dissonante gitaren nog steeds een gouden combinatie zijn. Verwant aan een andere Schotse acts als Orange Juice en Franz Ferdinand, maar ook schatplichtig aan ‘80s white funk en modern romantics als Duran Duran en Spandau Ballet. Ze stonden in 2016 in Nederland op festivals als London Calling, Metropolis, Where The Wild Things Are en Eurosonic. Zowel The Guardian en NME waren lyrisch (“the most exciting Scottish band right now”). Hun optreden in De Wereld Draait Door ging viraal.
Met een fenomenale, hard meppende drumster en een heerlijk quasi-verveelde uitstraling van zanger Leo Condie brengt WHITE genoeg intrige op het podium om een gouden toekomst in het verschiet te hebben. Condie beschikt bovendien over een elastische stem die geknipt is voor meer dramatische uithalen: zijn bewondering voor artiesten als Jacques Brel, Brett Anderson en David Bowie steekt hij niet onder stoelen of banken. De bandnaam zelf mag dan niet zo bijster origineel zijn, maar WHITE compenseert dat dus ruimschoots met haar flamboyante sound, hyperkinetische energie en onvoorspelbare live performance.

Benelux tour mei/juni 2017
Ter ondersteuning van het album doet de band bovendien de Benelux aan:
25.05.2017 | Cafe Cafe, Hasselt
26.05.2017 | Merleyn, Nijmegen
27.05.2017 | London Calling, Amsterdam
28.05.2017 | Rotown, Rotterdam
03.06.2017 | VESTROCK, Hulst