Extra show voor Bob Dylan met zijn band in Amsterdam

18-01-2017 @ 13:24

De belangstelling voor de optredens van Nobelprijswinnaar Bob Dylan is onverminderd groot. De levende legende geeft daarom een extra show in Amsterdam. Deze derde show vindt plaats op dinsdag 18 april, ook in AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall). 

Bob Dylan werd op 24 mei 1941 in Duluth, Minnesota geboren als Robert Allen Zimmerman. Als tiener begon hij zijn eerste bandje en op de universiteit heeft hij de folkmuziek omarmd. Dit is ook het moment dat hij zich de naam Bob Dylan toe-eigent.
In 1961 tekende Dylan zijn eerste contract en ontpopt zich als een van de meest originele en invloedrijke stemmen in de geschiedenis van de Amerikaanse pop en folkmuziek.

De release van zijn tweede album The Freewheelin' Bob Dylan in 1963 betekent zijn internationale doorbraak als artiest en in de daaropvolgende jaren brengt hij diverse belangrijke singles uit waaronder de klassiekers Blowing In The Wind, The Times They Are A-Changin’, Subterranean Homesick Blues, Like A Rolling Stone, Knockin’ On Heavens Door en Hurricane.

Met een meer dan indrukwekkend repertoire, opgebouwd in zijn ruim 50-jarige carrière, toert Dylan nog steeds over de hele wereld. Ook bracht hij recent nog albums uit, waaronder Tempest (2012), Shadows in the Night (2015) en Fallen Angels (2016). De legendarische singer-songwriter heeft onder andere meerdere Grammy Awards, een Academy Award en een Golden Globe Award ontvangen.
Op 13 oktober 2016 werd hem de Nobelprijs voor Literatuur toegekend "voor het scheppen van nieuwe poëtische uitdrukkingsvormen in de grote Amerikaanse liedtraditie".
Hij is de eerste schrijver van songteksten aan wie deze prijs wordt toegekend.

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Bob Dyland and his Band!

16 april 2017 | AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall), Amsterdam
17 april 2017 | AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall), Amsterdam
18 april 2017 | AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall), Amsterdam (EXTRA SHOW)

Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf €75 (excl servicekosten)