O'G3NE naar het Eurovisie Songfestival in Kiev

30-10-2016 @ 17:47

O’G3NE gaat in 2017 voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Kiev, Oekraïne. Bijna 10 jaar na het Junior Songfestival vertegenwoordigen de drie zussen ons land opnieuw, dit keer tijdens het grootste liedjesfestijn van Europa. Op dinsdag 9 of donderdag 11 mei laten zij aan Europa horen waar zij in ons land al voor geroemd worden; hun prachtige samenzang. Op zaterdag 13 mei is de finale.

Eric van Stade, algemeen directeur AVROTROS: “De laatste jaren hebben wij met zeer ervaren artiesten gewerkt die hun sporen hebben verdiend. Dat heeft ervoor gezorgd dat we weer een belangrijke speler zijn tijdens dit festival. Deze lijn zetten wij voort met O’G3NE. Dat de dames favoriet zijn bij de fans en kijkers om ons land te vertegenwoordigen is inmiddels wel bewezen. Hun enorme achterban met bijna 100.000 volgers op Facebook en Twitter en de miljoenen views die zij op YouTube hebben, toont de waardering voor het trio. Wij zijn ervan overtuigd dat Europa onder de indruk gaat zijn van het stemgeluid van de drie zussen.

Lisa, Amy en Shelley, oftewel O’G3NE: “Het is fantastisch dat wij 10 jaar nadat wij hebben meegedaan aan het Junior Songfestival Nederland wederom mogen vertegenwoordigen. Wij zijn super trots dat wij dit vertrouwen krijgen van AVROTROS en hebben enorm veel zin in dit avontuur. Na het Junior Songfestival en het winnen van The Voice of Holland is dit een nieuw hoogtepunt in onze carrière. Wij gaan alles geven om Nederland trots te maken.

De komende maanden wordt door AVROTROS en O’G3NE gewerkt aan het liedje en de act. In 2017 wordt daar meer over bekendgemaakt. Fans van het Eurovisie Songfestival en O’G3NE kunnen de komende maanden op de hoogte blijven via www.songfestival.nl en via facebook.com/teamog3ne.

Over O'G3NE
O’G3NE is een meidenband bestaande uit de drie zeer getalenteerde zussen Lisa, Amy & Shelley. O’ = de bloedgroep van hun moeder, G3ne = de genen die hen met elkaar verbinden.

O’G3NE schrijft geschiedenis door als eerste groep ter wereld The Voice te winnen. Direct na het winnen van de finale van ‘The Voice of Holland’ domineert O’G3NE de hitlijsten met op hun hits ‘Magic’, 2 ‘Change will come’ en ‘Emotions’

In 2015 treden ze op bij uitverkochte Vrienden van Amstel Live – concerten in Ahoy, worden ze gevraagd door de Engelse Olly Murs om zijn voorprogramma te verzorgen tijdens zijn Europese tournee in de HMH en mogen ze het jaar afsluiten met een concertreeks in de Amsterdamse Ziggo Dome met hun coach Marco Borsato tijdens de elf Symphonica Concerten.

In 2016 doet O’G3NE mee aan het programma ‘Beste Zangers’. Ook dit wordt een groot succes. In de eerste uitzending brengen de zussen hun eigen versie van ‘Clown’. Hiervoor krijgen de dames zelfs complimenten van Emeli Sandé. Ze gaan dit jaar nog een nieuw avontuur aan. In oktober is hun allereerste theatertournee ‘Three Times a Lady’ gestart.