Amaluna van Cirque du Soleil haalt meer dan 100.000 bezoekers

20-04-2016 @ 22:10

ALLERLAATSTE SHOW IN AMSTERDAM OP 1 MEI

Amaluna van Cirque du Soleil is in Amsterdam al door meer dan 100.000 bezoekers bezocht. De opvallende witte Big Top tent zal 1 mei, na maar liefst zeven weken op de P2 naast de Amsterdam ArenA, afgebroken worden. De allerlaatste Amaluna voorstelling is dus op zondag 1 mei.

De cast en crew van Amaluna zullen hun 2.000 ton aan spullen en uitrusting inpakken in een konvooi van 65 vrachtwagens en vertrekken naar de volgende bestemming Frankfurt.
Met nog 1,5 week aan shows te gaan, zijn er al meer dan 100.000 kaarten verkocht voor de 33e Cirque du Soleil productie Amaluna.
Amaluna is een adembenemende show en staat garant voor duizelingwekkende acrobatiek en indrukwekkende stunts.

Voor de komende shows t/m 1 mei zijn nog kaarten beschikbaar.
Kaarten voor de shows t/m 1 mei zijn te krijgen via www.cirquedusoleil.com www.ticketmaster.nl

Over Amaluna
Amaluna is de 33e productie van Cirque du Soleil. Voor het eerst in de geschiedenis van Cirque du Soleil bestaat de cast bijna geheel uit vrouwen. De band is zelfs 100% vrouwelijk. Regisseur Diane Paulus, winnaar van een Tony Award in 2013 en recentelijk genoemd als één van de meest invloedrijke personen door TimesMagazine zegt 'Ik wilde geen show maken rondom de 'vrouwelijke agenda'. Ik wilde een show maken met de vrouw in de hoofdrol, die vrouwen als helden laat zien.' Ze baseerde zich voor het concept van de show op klassieke invloeden, bijvoorbeeld de Griekse en Noorse mythologie maar ook op beroemde werken als De Toverfluit van Mozart en verschillende stukken van Shakespeare.

Het verhaal
Amaluna neemt het publiek mee naar een mysterieus eiland, geregeerd door godinnen en geleid door de cyclus van de maan. Hun Koningin, Prospera, organiseert een ceremonie voor haar dochters volwassenwording waarin vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en balans worden geëerd en worden doorgegeven naar een volgende generatie. In de nasleep van een storm die is veroorzaakt door Prospera spoelt een groep jonge mannen op het eiland aan, het begin van een liefdesverhaal tussen Prospera's dochter en een dappere jongeman. Hun liefde wordt op de proef gesteld; het liefdeskoppel moet vele hindernissen en uitdagingen overwinnen voor ze het vertrouwen en de harmonie bij elkaar kunnen vinden. Amaluna is een samenspel tussen de woorden ama, dat in veel talen 'moeder' betekent, en luna, wat 'maan' betekent. Het staat symbool voor de moeder-dochter relatie en is een eerbetoon aan alle vrouwen op deze wereld. Amaluna is ook de naam van het mysterieuze eiland waar dit magische verhaal zich afspeelt.