Arnhemse band Donnerwetter sluit dubbeldeal!

07-03-2016 @ 17:10

Donnerwetter is wat zich in je hoofd nestelt wanneer verhalenschrijver en zanger/gitarist Rocco Ostermann, gitarist/zanger Wout Kemkens, toetsenist/bassist Matthijs Stronks en drummer Mike Visser samen musiceren en filosoferen. Een heerlijk eigenzinnig viertal dat zich nergens door laat beperken en even ragfijn als intens laveert tussen het groovende oergevoel van blues- en garagebands en meer donker romantische sferen. Denk daarbij aan Nick Cave maar ook Howlin’ Wolf, aan Wilco maar ook Madrugada, aan Mark Lanegan maar ook Captain Beefheart. Al met al een bonte stamppot waar de creativiteit vanaf spat.

Hun inmiddels uitverkochte debuut bracht ze al naar DWDD en Giel/3FM plus een fikse reeks optredens waaronder festivals als Oerol, Zwarte Cross en Valkhof. Tussendoor werd ook nog even het wereldrecord ‘Meest versterkte live-optredens in 24 uur’ gebroken. En dat is nog maar het startpunt, want inmiddels heeft de band hun tweede album ‘Pavlov Beauty Saloon’ (releasedatum 13 mei) opgenomen en zal die op 14 mei 2016 live presenteren in de grote zaal van Luxor Live te Arnhem tijdens een multidisciplinair spektakel genaamd Donnerwetter Day.

Columbus had een rendezvous met zijn eitje, boven Einsteins weelderige haardos verscheen een helder gloeilamje en Donnerwetter bouwde ‘Pavlov Beauty Saloon’. Het album is er één vol van verhalen, dromen, verwachtingen, vol van lelijkheden en van schoonheden. Het barst er van de van ideeën en virtuoze reflexen, van vier mannen op zoek naar een manier om met de werkelijkheid om te gaan.
Het nieuwe album en de geduchte live reputatie hebben zowel Lexicon Bookings als het aan Bertus Distributie gelieerde Butler Records met volle overtuiging doen besluiten met de mannen in zee te gaan.

Wout Kemkens (Donnerwetter) : “In 2016 willen wij Donnerwetter als geïnspireerd en kleurrijk muziekbeest tonen aan een groter publiek. Wij denken dat een album als Pavlov Beauty Saloon simpelweg nog niet bestaat op deze aardkloot en we zijn dan ook erg blij dat Butler Records en Lexicon zich achter ons scharen om dit muzikale verhaal bij de mensen te krijgen”.

Frank Kimenai (Lexicon Bookings) : “Ik ben blij eindelijk het vermaarde muzikale tandem Ostermann - Kemkens te hebben kunnen inlijven, die stonden al lang op de verlanglijst omdat ik ze beiden vind behoren tot de meest opwindende en orgineelste muzikanten die Nederland rijk is. Dat ik daar als bonus nog eens een fantastische drummer en toetsenist bij kreeg, zorgt hier al helemaal voor een jubelstemming. En dan heb ik het nog niet eens over de liveshows gehad.”

Tom Willinck (Butler Records) : “We zijn bij Butler Records verheugd op het tekenen van Donnerwetter. Het zijn precies de enthousiaste creatieve persoonlijkheden als zij met wie wij gezamenlijk het nog prille label op willen bouwen. We rekenen dan ook op een vruchtbare samenwerking die veel moois zal opleveren.”

LIVE:
10 maart – Den Bosch, Toonzaal
18 maart – Wageningen, Loburg
19 maart – Assen, De Witte Bal
18 april – Oss, De Groene Engel
27 april – Baflo, Kelder Open Air
05 mei – Vriezeveen, Randrock Festival
05 mei – Zutphen, Bevrijdingsfestival
14 mei – Arnhem, Donnerwetter Day
27 mei – Den Haag, Sniester
02 juli – Elsloo, Conincx Pop
10 juli – Deventer, Hoogtevrees Festival
13 aug – Houffalize, La Truite Magique (B)

http://www.donnerwetterband.com/

https://www.facebook.com/donnerwetterband/

https://www.facebook.com/bertusdistributie

http://www.lexicon-bookings.com/