Gouden LP voor Typhoon

28-12-2016 @ 21:28

Liefde voor vinyl is de baas”!

Typhoon heeft 28 december 2015 een gouden elpee gekregen voor zijn album Lobi Da Basi. Lobi Da Basi is de hoogste en langst genoteerde elpee in het eerste jaar van de Nederlandse vinyllijst Vinyl50. De Zwollenaar kreeg de award uit handen van Mariska Tuinier van de Vinyl50 in zijn persoonlijke favoriete muziekwinkel Plato in zijn thuisstad en werd aangeboden door Vinyl50 en Record Industry.

Typhoon is erg blij met het gouden vinyl “Ik ben er heel erg blij mee! Wat ziet dat er prachtig uit, een echte gouden LP! Het krijgt een heel mooi plekje.

Op 13 oktober 2014 werd de eerste Vinyl50 lijst (albumverkopen puur op basis van vinyl) gelanceerd in vinylstad Haarlem. Lobi Da Basi was op dat moment net 3 weken uit op vinyl en kwam in de eerste lijst binnen op positie 4. Op 22 april jl. kwam Lobi Da Basi op #1; de week waarin Record Store Day plaats vond en Typhoon ambassadeur was.

Op het moment dat de Vinyl50 zijn eerste verjaardag vierde, stonden Lobi Da Basi van Typhoon en Lost In The Dream van War On Drugs beiden het volledige jaar in de lijst, maar Typhoon verkocht de hoogste aantallen vinyl.

Typhoon: “Er was voor mij geen twijfel mogelijk: Lobi Da Basi móest uit op vinyl!” Over Vinyl50.nl: “Ik vind het tof dat je op Vinyl50 naast de lijst leuke blogs en artikelen kunt lezen over vinyl en artiesten en releases. Daarom heb ik ook met veel plezier de column geschreven waarin ik een ode breng aan de kunstenaar die mijn artwork voor Lobi Da Basi heeft gemaakt.”

Fotocredits: Albert Bartelds