En Vogue bracht in het begin van de jaren ‘90 R&B met hiphop- en zelfs rockinvloeden voor het eerst naar de toppen van de popcharts. De band creëerde een unieke identiteit waarbij stijl, elegantie, attitude, sexappeal, maar vooral steengoede liedjes de basis vormden. Sindsdien verkocht het Amerikaanse viertal twintig miljoen albums, wat hen in de top tien damesgroepen allertijden brengt. Op 28 en 29 februari 2016 staat En Vogue in respectievelijk TivoliVredenburg en Paradiso.

Sinds debuutalbum ‘Born To Sing’ (1990) wist En Vogue het publiek, de pers en de radio-dj’s voor zich te winnen. De door beats en verfijnde harmoniezang gedragen singles ‘Hold On’ (1990) en ‘You don't have to worry’ behoorden in de Verenigde Staten - zowel in de clubs als in de Billboard-charts - tot de grootste hits van dat jaar. Met ‘Don’t Let Go’ (1996) scoorde En Vogue in Nederland de grootste hit, maar de successen kwamen aan de lopende band. Denk aan ‘My Lovin' (You're Never Gonna Get It)’ (1992) en het Grammy-genomineerde ‘Free Your Mind’ van En Vogue’s tweede album ‘Funky Divas’ (1992). Van opvolger ‘EV3’ (1997) met hitsingle ‘Whatever’ werden meer dan vier miljoen exemplaren verkocht, en deze werd dan ook bekroond met platina.

En Vogue, het geesteskind van producers Denzil Foster en Thomas McElroy, was dé inspiratiebron voor acts als Destiny’s Child en Pussycat Dolls - die de vocale kracht, souplesse en het overweldigende of soms juist zeer gedoseerde stemgeluid van het viertal uit Californië omarmden. In de afgelopen decennia won En Vogue zeven MTV Music Awards en kreeg de groep evenveel prestigieuze Grammy-nominaties. Het voorjaar van 2016 komen de originele bandleden van het eerste uur Terry Ellis en Cindy Herron aangevuld met ‘Miss R&B’ Rhona Bennett naar Nederland om te laten zien en horen dat En Vogue na vijfentwintig jaar nog steeds garant staat voor podiumspektakel.

Een trip down memory lane van een groep die door de jaren heen muzikaal, creatief, professioneel en emotioneel alleen maar beter is geworden.

Het is onzeker of er mogelijk nieuw materiaal van de band verschijnt, vanwege een nog lopende rechtzaak over mogelijk contractbreuk in de VS.

En Vogue

28.02.2016 TivoliVredenburg, Utrecht
Verkoop vanaf 03.10.2015 om 10:00 uur via tivolivredenburg.nl

29.02.2016 Paradiso, Amsterdam
Verkoop vanaf 03.10.2015 om 10:00 uur via ticketmaster.nl

R&B legende En Vogue voorjaar 2016 naar Nederland