Josh Groban naar HMH Amsterdam

21-09-2015 @ 21:04

Josh Groban kondigt naar aanleiding van zijn #1 album 'Stages' en vanwege het enorme succes van zijn tournee, een aantal Europese data aan in 2016. Op vrijdag 13 mei geeft de populaire Amerikaanse zanger een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

Na drie uitverkochte shows in Engeland in het najaar, keert Josh Groban in 2016 terug voor de verlenging van zijn Stages tournee. De tour staat volledig in het teken van het gelijknamige album dat in 2015 is verschenen. Het album is een verzameling van de grootste musical- en theatersongs aller tijden die Groban omschrijft als; "gorgeously arranged songs that have stood the test of time with a incredible melody and story".

'Stages' is geproduceerd door Humberto Gatica en Bernie Herms en opgenomen in zowel Los Angeles als de Londense Abbey Road studio met een 75-koppig orkest. Op het album is muziek terug te horen uit de musicals Les Misérables, Sweeney Todd, The Wizard of Oz en Andrew Lloyd Webber's Phantom of the Opera. Ook staan er duetten op met Kelly Clarkson (All I Ask of You), Audra McDonald (If I Loved You) en trompettist Chris Botti (Old Devil).

Sinds zijn debuutalbum 'Josh Groban' uit 2001 blijft de populariteit van de uit Los Angeles afkomstige zanger, muzikant en schrijver maar groeien. Zijn enorme vocale bereik bracht hem groot succes en zorgde ervoor dat hij wereldwijd meer dan 25 miljoen albums verkocht. Hij heeft met grote internationale sterren als Celine Dion, Michael Bublé, Elton John en Stevie Wonder op het podium gestaan en is te gast geweest in veel TV-show in de VS. Naast zijn passie voor muziek heeft de zanger een ontluikende carrière als acteur opgebouwd met komische rollen in o.a. de Amerikaanse tv serie 'The Office' en de film 'Crazy, Stupid, Love'.

Josh Groban UK & EU tour

NOVEMBER
28th Manchester, Bridgewater Hall - SOLD OUT!
29th Birmingham, Symphony Hall- SOLD OUT!

DECEMBER
1st London, Eventim Apollo SOLD OUT!
2nd Paris, Zenith

MAY 2016
5th Stockholm, Waterfront
6th Oslo, Koncerthus
8th Copenhagen, Falconer
10th Berlin, Tempodrom
11th Frankfurt, Alte Oper
13th Amsterdam, Heineken Music Hall
15th Ghent, Capitole

17th Cardiff, Motorpoint Arena
18th London, Royal Albert Hall

JOSH GROBAN

Vrijdag 13 mei 2016 | Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: vanaf 49,- (excl. servicekosten)

http://www.joshgroban.com/

https://www.facebook.com/JoshGroban