Empowerment voor muzikanten zodat ze niet belazerd worden

24-08-2015 @ 16:05

Muzikanten voelen zich vaak door hun managers, agenten en labels belazerd. De publiciteit die Sinead O'Connor een week geleden zocht is een goed voorbeeld daarvan. De mensen in de muziekbusiness zijn zeker niet allemaal boeven. Alleen heeft iedereen in de muziekbusiness zijn/haar eigen financieel belang bij de carriere van de muzikant. Onafhankelijk, niet-juridisch advies voor muzikanten is schaars, aldus Hilde Spille. Ze ziet de oplossing in de empowerment van muzikanten en begint op 15 september met een nieuwe online workshop. Ze vult een gat dat de muziekbusiness tot nu toe altijd leeg heeft gelaten.

Hilde: 'Keer op keer hoor je van muzikanten die zich door de muziekbusiness belazerd voelen, zoals Sinead O'Connor vorige week. Als je naar deze klachten luistert zou je denken dat er alleen maar boeven werken in de muziek business. Dat is natuurlijk niet zo. Maar iedereen in het zakelijke team van de muzikant, manager, agent, A&R heeft zelf financiëel belang bij het succes van de muzikant. Wie komt er dan nog op voor het belang van de muzikant?

Als onafhankelijke adviseur is er alleen de advocaat. Voor onafhankelijk advies buiten juridische zaken om is er niemand in de muziekbusiness. Om dit gat op te vullen is Hilde Spille drie jaar geleden met haar blog Compass for Creatives begonnen. Hierin geeft ze gratis empowerment adviezen aan muzikanten om hun eigen positie te versterken. Meer dan 150.000 keer is haar blog al bekeken.

Op 1 september viert Hilde Spille haar 20-jarig jubileum bij Paperclip Agency. Ze werkt als Europees agent en Nederlandse promoter voor bands uit de hele wereld. Ze werkt(e) voor onder andere John Watts (van Fischer-Z), I Muvrini, Balkan Beat Box, Chloe Charles.

In Compass for Creatives combineert Hilde haar ervaring in de live muziekbusiness met haar master in cultuur-psychologie en haar persoonlijke interesse in personal management boeken. Naast individuele coaching biedt ze ook online workshops aan en spreekt ze als gast-docent op HBO-studies muziekmanagement. Bij Compass for Creatives draait alles om de empowerment van artiesten.

Op 15 september begint voor de tweede keer "Online Workshop 5 Empowerment Tools For Musicians – Learn in 6 weeks how to move from insecurity to an upward spiral towards success". Hier één van de enthousiaste reacties op haar eerste workshop: “This workshop engages the “higher” forms of business. It’s more a personal development rather than a “how to” workshop yet it connects directly to business. Would I recommend it? Definitely!“ (Sky Hunter)

Meer informatie over de workshop: http://www.compassforcreatives.com/empowerment/

https://twitter.com/hildespille

https://www.facebook.com/HildeSpille