Voor het eerst in tien jaar nieuw studioalbum van Magna Carta

30-05-2015 @ 18:21

Op 15 juni exact 800 jaar geleden werd in Engeland de Magna Carta (Magna Charta= grote oorkonde) oorkonde getekend om de absolute macht van de koning van Engeland (King John of England) in te perken. Geen betere datum voor een nieuw Magna Carta studio album "Fields of Eden", de eerste in meer dan tien jaar. Al meer dan 45 jaar verwarmt de band rond Chris Simpson met hun Prog-Folk vele harten met name in de UK en Nederland en dat zal met dit album niet anders zijn!

De band Magna Carta bestaat sinds 1969 en werd opgericht door Chris Simpson. In Nederland werd de band populair in 1970 dankzij de single 'the Airport song' en het album 'Seasons'. In 1973 gevolgd door het album 'Lord of the ages' (titelsong staat in de Radio 2 Top 2000) wat inmiddels een klassieker in de popmuziek is geworden. Als band stopte men met live optredens in 2009 tijdens het 40 jarig jubileum. Nog steeds is en blijft Chris Simpson actief en treedt nog regelmatig op, met name in Nederland, waar hij nog steeds een enorme populariteit geniet.

Het album 'Fields of Eden' is een project waar Chris jarenlang aan heeft gewerkt en nu dan het daglicht ziet. Momenteel is hij in Nederland voor promotie voor het album.

http://www.magnac.com/

MAGNA CARTA
Fields Of Eden

release: 15-06-2015

distr. benelux: Bertus