Arjen Lubach reikt eerste exemplaar EP uit aan singer-songwriter David Benjamin

04-04-2015 @ 15:08

3 April is de EP ‘Through Your Eyes’ van singer/songwriter David Benjamin uitgebracht. Het eerste exemplaar ontving de 26-jarige muzikant uit handen van televisiepresentator & cabaretier en goede vriend Arjan Lubach in een uitverkocht Paradiso.

David Benjamin: De eerste single ‘Can’t get my head around loving you’ gaat over mijn keuze om volledig voor de muziek te gaan, maar tegelijk over de ongelooflijke liefde die je voor iemand kunt voelen. ‘Give It Up’ gaat over mensen die zichzelf in de nesten werken door bij iemand te blijven die ze ongelukkig maakt’, ‘Sunrise’ over het gevoel: “Nu gaat alles goed, maar hoe is het morgen?”. ‘Until She Leaves’, tenslotte, stáát meteen bij de eerste zin: “You don’t know you love her until she leaves”.

Duidelijk dus, David Benjamin haalt zijn inspiratie uit de liefde, in welke vorm dan ook. De muzikant koos na wat omzwervingen bewust voor de muziek en gaat ervoor. Het resultaat is zijn eerste EP Through Your Eyes. Met invloeden van Chris Martin, John Mayer, Josh Rouse en Josh Ritter heeft David Benjamin zijn richting duidelijk gevonden. Hij maakt pop met singer-songwriter invloeden die lekker in het gehoor ligt en onderscheidt zich door zijn unieke stemgeluid. In 2014 deed David Benjamin auditie voor het 3e seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland en hield het vol tot in de finale. Met zijn auditieliedje, dat nu het titelnummer is van zijn kersverse EP, kreeg hij jurylid Sanne Hans aan het huilen: Through Your Eyes, over zijn broer die zelfmoord pleegde. “Daar wilde ik al lang iets over schrijven, maar het lukte niet. Totdat ik op een gegeven moment zomaar iets opschreef, de melodie en twee zinnen, en toen pas besefte dat het daarover ging.

De onlangs verschenen single ‘Can’t get my head around loving you’ is goed ontvangen en de EP releaseparty in Paradiso was al ver van tevoren uitverkocht. David Benjamin is niet alleen een muzikaal talent, hij studeerde af aan de filmacademie en regisseerde o.a. videoclips voor Chef’Special en Jett Rebel. De videoclip voor ’Can’t get my head around loving you’ is ook door David zelf geregisseerd: www.youtube.com/davidbenjamin

De komende maanden is David Benjamin live te zien op verschillende locaties

www.mynameisdavidbenjamin.com/

twitter.com/davidbenjamin__

www.facebook.com/mynameisdavidbenjamin?fref=ts