Eerste resultaten ETEP Eurosonic Noorderslag 2015

30-01-2015 @ 13:56

In de ETEP Artist 1st Selection Meeting tijdens Eurosonic Noorderslag 2015, dat van 14 t/m 17 januari in Groningen plaats vond, hebben de festivals en publieke radiostations (European Broadcasting Union), die binnen het European Talent Exchange Programme (ETEP) samenwerken, hun eerste interesse uitgesproken in 186 acts die op het showcasefestival optraden. De meest geselecteerde acts zijn:

Act (land)x festivals
Ibeyi(fr) 9
Kate Tempest (uk) 8
Years & Years (uk) 8
Aurora (no) 8
Seinabo Sey (se) 7
Marmozets (uk) 7
Vök (is) 6
Jack Garratt (uk) 6
Birth of Joy (nl) 6
James Bay (uk) 5
Soak(ie) 4
Sólstafir (is) 4
Shura (uk) 4
Bilderbuch(at) 4
Kiasmos (is) 4
Låpsley (uk) 3
AnnenMayKantereit (de) 3
Bad Breeding (uk) 3


ETEP
De 186 geselecteerde acts zijn de eerste resultaten van de European Talent Exchange Programme 2015. Dit programma is een initiatief van Stichting Noorderslag. Doel is het stimuleren van de circulatie van het Europese repertoire op festivals, radio en media in Europa. ETEP werd in 2003 vanuit een van de hoofddoelstellingen van Eurosonic Noorderslag (uitwisseling van en steun aan nieuwe Europese muziek) geintroduceerd. Elk jaar brengt ETEP de belangrijkste Europese festivals, radio en andere media samen en stimuleert hen om een selectie van Europese artiesten ‘uit te wisselen’. Sinds het begin van ETEP in 2003 zijn in totaal 2294 shows door 810 Europese artiesten op 90 festivals in 30 landen gepresenteerd (2003-2014).

De volgende ETEP resultaten volgen aankomende maart.

Klik op onderstaande links om meer te weten te komen over ETEP:

- Hoe het werkt
- Alle ETEP festivals

Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 13 tot en met 15 januari 2016 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag staat bekend als het evenement waar nu bekende acts zoals Asgeir, Bastille, Jake Bugg, James Blake, Jungle, Milky Chance, Nico & Vinz werden ontdekt en vervolgens geboekt voor optredens op de grote podia en festivals van het daaropvolgende seizoen.

eurosonic noorderslag