Lowlands 2015: eerste bevestigingen en start kaartverkoop bekend

27-01-2015 @ 20:54

Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van "A Campingflight to Lowlands Paradise" plaats. De eerste zeventien muziekacts zijn nu bekend. De voorverkoop start 7 februari om 11:00u via Ticketmaster.

Vrijdag 21 augustus gaat de 23ste edite van A Campingflight to Lowlands Paradise van start en kunnen 55.000 bezoekers genieten van drie dagen vol muziek, theater, film, literatuur, wetenschap en nog veel meer. De eerste muziekacts zijn:

Ben Howard: Surfende singer/songwriter Ben Howard klinkt een tikkie elektrischer dan op Lowlands 2012, en dat maakt de pret er alleen maar dikker op. Keep your head up!

Major Lazer: Diplo & co trakteren andermaal op een wervelwind van dancehall, moombahton, soca, trap en andere tropische lekkernijen. Als je hier niet wasted van raakt, weten wij het ook niet meer.

The Chemical Brothers: Hey boy, hey girl, de Londense bigbeatmaestro's zijn terug! Jonge Lowlanders die nu met een vraagteken boven hun hoofd lopen, moeten vooral vooraan gaan staan. Galvanize!

Passenger: Een livemagneet van formaat, deze Brit, die met zijn folky indiepopliedjes in zijn dooie eentje complete volksfeesten ontketent. En daar lusten wij wel pap van.

Bastille: Hijs de vlag, voor de bestorming van Lowlands door deze Londense brouwers van glossy synthpop en stadionrefreinen. Remember 'Pompeii'?

Caribou: Geen andere artiest die zo overtuigend elektronica, house en disco mengt met soul/R&B, pop en psychedelica, en daar nog fijne liedjes van brouwt ook. We want mooh!

Django Django: De arty indierockers uit Londen zijn terug. Met weer zo'n van muzikale rijkdom overlopende muziek. En dat komen ze andermaal vieren op Lowlands. Hoera hoera!

Bear's Den: Londens jongste indiefolktrio zoekt het meer in de Amerikaanse folk en is bovendien uit het goede rockhout gesneden. Vooral live maakt dat het (dynamische) verschil.

José González: He's back: de Zweedse troubadour van 'Heartbeats'. Met meer van het ongeëvenaarde zelfde: ragfijne, akoestische folkpop waarop het fijn wegdobberen is. Gonzálig.

Alestorm: Vijf vrolijke Schotten die met het mes tusen de tanden en op één houten been scheepsladingen vol zwaar metaal en Keltisch-Bretonse folk in mootjes hakken.

Four Tet: Achter de decks verandert Kieran Hebden van Londense geluidskunstenaar in een Lowlandse crowdpleaser. Intelligent dance music for the masses, je weet dat je het wilt

Marcel Dettmann: Technomaestro en Berlin's Berghain-resident Dettmann ziet eruit als een rocker en dat past bij zijn draaistijl: ruig, hard en rauw. Dansen op Dettmann is dansen op de vulkaan.

Enter Shikari: Daar zijn ze weer, de Britse post-hardcoremeesters die met loodzware metalriffs en hysterische elektronica helemaal uit hun kanariepiet gaan. Reken maar dat je sterretjes ziet.

: Of ze er nu uitziet als gabberinnetje, vamp of B-girl, deze futuristische singer/songwriter uit Denemarken en haar band geven 'm van jetje. A star is born!

The Districts: Begeesterd is een understatement voor de manier waarop deze Amerikaanse indierockers, en vooral zanger Rob Grote, van leer trekken, puttend uit americana, blues, soul en noise.

Shovels & Rope: Met hun handgemaakte mix van country, bluegrass en blues in een indierockjasje, is dit duo uit South Carolina een americanavariant op de Ting Tings. Leuk? Hartstikke leuk!

Mighty Oaks: Dit multinationale indiefolktrio is zeker schatplichtig aan sixtieshelden als CS&N. Maar ook fans van Lumineers of Fleet Foxes gaan Mighty Oaks machtig mooi vinden.

Bezoekers van het festival verblijven voor het overgrote deel op één van de 6 campings. Nieuw dit jaar is de Gllamcamp: een camping met diverse extra overnachtingsmogelijkheden zoals Flexotels, legertenten, PodPads en tipi's. Deze accommodaties zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2015
21 + 22 + 23 augustus 2015
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/

Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): 195,- incl. servicekosten.
CJP-ticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): 185,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: 15,- incl. servicekosten. 25,- aan de poort.
Gllamcamp: luxe overnachten in vooropgezette accommodaties, diverse prijzen

Voorverkoop start zaterdag 7 februari om 11:00u http://www.ticketmaster.nl/

Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/

A Campingflight to Lowlands Paradise 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, Nedap, Douwe Egberts en Teva.