Genomineerden Pop Media Prijs 2014 bekend

05-01-2015 @ 20:09

Op zaterdag 17 januari 2015 wordt voor de 21ste maal de Pop Media Prijs uitgereikt door Hogeschool Inholland. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De genomineerden voor de Pop Media Prijs 2014 zijn:

Andreas Terlaak (fotograaf, andreasterlaak.nl)
Atze de Vrieze (3voor12)
DJBroadcast

Aan de bekendmaking van de winnaar, op zaterdag 17 januari in de Oosterpoort te Groningen, gaat een rondetafelgesprek vooraf met de drie genomineerden onder leiding van Jan van der Plas. Verder zijn er op zaterdag vanaf 12:00 nog twee panels over muziek en media in het Eurosonic Noorderslag conferentieprogramma: "De Muziekjournalist in Identiteitscrisis" en "How Media use Video to Engage their Audience".

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp popmuziek.

Na de publicatie van de longlist en een publieke stemronde heeft een onafhankelijke jury 3 genomineerden benoemd. Deze jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (Popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Wilbert Mutsaers (NPO, Zendermanager 3FM, Radio 6 Soul & Jazz en FunX), Mark Deuze (Hoogleraar Mediastudies/Journalistiek, Universiteit van Amsterdam), Arne van Terphoven (namens redactieteam Mary go Wild, winnaar Pop Media Prijs 2013), Mark van Bergen (popjournalist Eindhovens Dagblad, Auteur ‘Dutch Dance’, winnaar Pop Media Prijs 2013).

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-, dat door de Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld. Door dit initiatief te sponsoren, verbindt de hogeschool haar studenten Muziek en Media & Entertainment Management met hun toekomstige werkveld.

Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, VPRO’s 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mark van Bergen en Mary Go Wild.