Albumrelease Benelux Portugese rockband PAUS in Pllek Amsterdam 22 oktober

12-10-2014 @ 13:33

Op woensdag 22 oktober presenteert de Portugese band PAUS hun nieuwe album Clarão in Pllek in Amsterdam.

PAUS is een Portugese band, die in eigen land al enorm populair is en nu langzaam Europa aan het veroveren is. Het geluid van PAUS is uniek en daardoor niet makkelijk te omschrijven. Een combinatie van progrock, hardcore en samba in een experimenteel jasje komt wellicht het meest in de buurt.
PAUS is het Portugese woord voor toverstokken en refereert naar de kern van de band: de twee drummers. Daarnaast bestaat de band uit een bassist/toetsenist en toetsenist/gitarist.
Opgericht in 2009, hebben ze een jaar gewerkt aan hun eerste EP. Op basis van deze EP speelde PAUS op twee belangrijke Portugese festivals: Optimus Alive en Paredes de Coura.
In 2011 volgde het debuutalbum, waarmee zij op de derde plek in de Portugese billboards kwamen, in de lijst van beste albums in 2011 werden genoemd door de Portugese media en hun optredens in eigen land aanvulden met festivals in Spanje, waaronder het Primavera Sound in Barcelona.
Met de release van hun tweede album ‘Clarão’ verspreidt de muziek van PAUS zich over heel Europa. Ook hebben zij dit jaar al verschillende shows gedaan in de Benelux, zoals op Eurosonic/Noorderslag, Merlinpop in Meerlo, Le Micro Fest in Luik en de Nacht van de Kunst en de Wetenschap in Groningen.

Voorafgaand aan Eurosonic/Noorderslag noemde de Volkskrant de band een van de 11 niet te missen acts en 3voor12 plaatste hun optreden op Eurosonic/Noorderslag in de Top20 van de beste concerten tijdens dit festival met de opmerking: ‘Een retestrakke show die afwisselend, meeslepend, stevig en swingend is.’
De eerste single van het album is het groovende nummer ‘Bandeira Branca’.

PAUS tourt in oktober en november door de Benelux:
17-10, Asteriks, Leeuwarden
18-10, Merleyn, Nijmegen
19-10, De Boerderij, Zoetermeer
22-10, Pllek, Amsterdam
23-10, Mezz, Breda
24-10, Poppodium De Klomp, Ovezande
20-11, Le Guess Who?, Utrecht
22-11, De Zwerver, Oostende

Artiest: PAUS
Genre: alternative
Release datum album: 22-10-2014

PAUS in Pllek Amsterdam op 22 oktober 2014.

De deuren bij Pllek gaan op 22 oktober open om 20.30 uur. Entree is 6 euro in de voorverkoop en 7 euro aan de deur. Voor een extra 5 euro krijg je het album bij een entreeticket. Pllek is bereikbaar met de pont naar het NDSM terrein, zowel vanaf Centraal Station als vanaf de Houthavens in Amsterdam West.

https://www.facebook.com/pausoficial