Eurosonic Noorderslag werkt samen met 24 radiostations in Europa

29-09-2014 @ 22:36

Eurosonic Noorderslag heeft een tweede groep namen aangekondigd van acts die zullen optreden op 29ste editie van Europa’s belangrijkste muziekconferentie en showcasefestival. De volgende namen werden geselecteerd in samenwerking met 24 radiostations die lid zijn van de European Broadcasting Union (EBU), partner van Eurosonic Noorderslag:

OOSTENRIJK – Bilderbuch (ORF/FM4)
BELGIË – Oscar and the Wolf (VRT/Studio Brussel)
BELGIE - Li-Lo* (RTBF/Pure FM)
BULGARIJE - O.J. Band (BNR)
TSJECHIË – Manon Meurt (CR Radio Wave)
DENEMARKEN – Narcosatanicos (DR/P6 Beat)
ESTLAND – Frankie Animal (ER/Radio 2)
FINLAND - Softengine (YLE X + Finland Music)
FRANKRIJK - Biga*Ranx (Radio France)
DUITSLAND – Malky (ARD)
DUITSLAND - Lary (ARD)
HONGARIJE - Szabó Balázs Bandája (MR2)
IJSLAND – Kaleo (RUV/RAS2) (eerder bekend gemaakt door focusland IJsland)
ITALIE - Zip Coed (RAI/Radio 2)
IERLAND – The Riptide Movement (RTE/2FM)
LUXEMBURG - Natas Loves You (Luersl/100.7)
MOLDAVIE – Ambertraps (TRM)
NOORWEGEN – Aurora Aksnes (NRK/P3)
PORTUGAL – Moullinex (RDP/Antena 3)
SPANJE - Maika Makovski (Los 40 Principales)
ZWEDEN - Seinabo Sey (SR/P3)
ZWEDEN – Beatrice Eli (SR/P3)
ZWITSERLAND - Yokko (RTS/Couleur 3)
ZWITSERLAND - Puts Marie (RTS/Couleur 3)
VERENIGD KONINKRIJK - Swnami (BBC/Radio 1)

NPO/3FM is de Nederlandse radiopartner. De Nederlandse acts die zijn aanbevolen door 3FM worden binnenkort bekendgemaakt.

European Broadcasting Union
De European Broadcasting Union (EBU) is 's werelds grootste samenwerkingsorganisatie van publieke omroepen. Net als andere jaren zal de EBU vanaf Eurosonic Noorderslag radiouitzendingen maken die in verschillende Europese landen worden uitgezonden. In 2013 werd de EBBA tv-show door 16 publieke omroepen, aangesloten bij de EBU, uitgezonden.

Laurent Marceau, hoofd popmuziek bij EURORADIO (EBU):
"Er komt veel boeiende muziek uit de verschillende hoeken in Europa. Eurosonic Noorderslag biedt een uniek platform voor opkomende bands en artiesten. We zijn er trots op dat EURORADIO hier een belangrijk onderdeel van is. Niet minder dan 24 radiostations zijn betrokken bij de volgende editie en ze ondersteunen 28 nieuwe acts, dat is wat je noemt toewijding. Maar er is meer, dankzij internationale samenwerking zullen alle concerten uitgezonden worden op EURADIO. Zo heeft het Europese publiek op een unieke manier toegang tot de sound van deze opkomende talenten. Roll on Groningen!"

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 14 tot en met 16 januari 2015 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, Benjamin Clementine, Birth of Joy, Coely, Emilie Nicolas, Ewert and the Two Dragons, George Ezra, Hozier, Jaakko Eino Kalevi, Jungle, Kadebostany, Larry Gus, Mighty Oaks, Milky Chance en .

De voorverkoopdatum van de festivalkaarten wordt in de herfst bekend gemaakt.
Kaarten voor de conferentie kunnen gekocht worden via: www.eurosonic-noorderslag.nl