Coldplay album Ghost stories al goud

15-05-2014 @ 22:12

Het nieuwe, zesde, studioalbum Ghost Stories van Coldplay is voor release op 16 mei als goud (25.000 stuks) in Nederland. Ghost Stories is mede geproduceerd door Paul Epworth, Daniel Green en Rik Simpson, die al eerder met de band samenwerkten voor het album Mylo Xyloto (2011). Het album artwork is geëtst door de in Engeland woonachtige Tsjechische kunstenares Mila Fürstová.

Op het album staat ondere andere de single Magic. Binnen twee maanden bereikte deze single goud in Nederland. Voor A Sky Full Of Stars, de tweede single van het album, is de band een samenwerking aangegaan met Tim Berglin, a.k.a. Avicii. A Sky Full Of Stars heeft in 88 landen op #1 gestaan in de iTunes charts. Aan het nummer True Love heeft Timbaland zijn bijdrage geleverd en op Midnight producer Jon Hopkins. Op O, het laatste nummer van het album, zijn de twee kinderen van Chris Martin en Gwyneth Paltrow te horen.

Eerder dit jaar heeft Coldplay een prachtige TV-special opgenomen in Los Angeles, deze TV-special zal wereldwijd worden uitgezonden rondom albumrelease. Naast deze TV-special kondigde de band ook aan zes intieme optredens te geven in zes verschillende steden over de hele wereld. De band trapte eind april af in Keulen, waarna begin mei een show in New York volgde. De vier steden die nog zullen volgen zijn:

19 mei – Royce Hall, Los Angeles, USA
28 mei – Casino de Paris, Parijs, Frankrijk
12 juni – Dome City Hall, Tokyo, Japan
1 juli – Royal Albert Hall, London, UK

Tracklisting Ghost Stories
1. Always In My Head
2. Magic
3. Ink
4. True Love
5. Midnight
6. Another's Arms
7. Oceans
8. A Sky Full Of Stars
9. O

Coldplay brak door met de single Yellow van hun debuutalbum Parachutes (2000). In 2002 volgde hun tweede album A Rush Of Blood To The Head, waarmee de uit Engeland afkomstige band zich definitief op de kaart zette. In 2005 bracht Coldplay hun derde album X&Y uit, dat in maar liefst zestien landen #1 positie bereikte. Het Britse viertal won meerdere Grammy awards met hun vierde album Viva La Vida Or Death And All His Friends. Gevolgd in 2011 door het album Mylo Xyloto.

In Nederland heeft Coldplay met drie albums en twee singles op #1 in de charts gestaan. Coldplay bestaat uit zanger Chris Martin, gitarist Jon Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman.

COLDPLAY - GHOST STORIES

Releasedatum: 16 mei 2014

www.coldplay.com