2 Meter Sessies terug op televisie bij FOX

28-02-2014 @ 10:28

Vanaf 23 maart 2014 gaat televisiezender FOX elke zondagavond rond 23.00 uur een nieuwe reeks van ‘2 Meter Sessies’, met Jan Douwe Kroeske, uitzenden. Het populaire muziekprogramma bestaat al ruim 25 jaar en ook in deze nieuwe serie zal het bewijzen nog altijd een ouderwets goed muziekprogramma te zijn.

Centraal in de serie bij FOX staan nieuwe opnames met nieuwsgierig makende artiesten. Zo is met de Amerikaanse singer/songwriter Damien Jurado een spannende ‘2 Meter Sessie’ opgenomen in een oud Amsterdams theater en speelt de Belgische rockband Triggerfinger werk van hun nog te verschijnen nieuwe album voor de camera’s van ‘2 Meter Sessies’.

Naast nieuwe registraties komt ook het rijke, in ruim 25 jaar opgebouwde 2 Meter Sessies-archief uitvoerig voorbij, met nooit eerder vertoonde beelden en spraakmakende anekdotes. Het archief bevat inmiddels meer dan vijfhonderd video-opnames van onder anderen Coldplay, Aerosmith, Counting Crows, Radiohead, Beck, Elliott Smith en Eels.

Mark Bruitsman, programmadirecteur van FOX International Channels Benelux, is verheugd over de samenwerking: “Authentieke en legendarische programma’s als de ‘2 meter Sessies’ verdienen een plek op de Nederlandse televisie. Ik ben dan ook supertrots dat Jan Douwe zijn muziekprogramma aan FOX toevertrouwt en wij de kans krijgen om dit fenomeen op onze zender te brengen."

Ook Jan Douwe Kroeske is enthousiast: “Na een korte stop op televisie was het voor ons niet meer dan logisch om ‘2 Meter Sessies’ voort te zetten bij FOX. Het werd in onze gesprekken duidelijk dat de zender FOX graag Nederlandse content in zijn programmering opneemt en ik ben blij dat ‘2 Meter Sessies’ bij die plannen past.

Op het huidige online platform van ‘2 Meter Sessies’ zijn uiteraard de nieuwe afleveringen na uitzending terug te kijken, maar ook het archief, het eigen internetradiostation ‘2 Meter Radio’ en veel achtergrondinformatie hebben er een prominente plek.

2 Meter Sessies
Vanaf 23 maart elke zondagavond om 23:00 uur bij FOX.
www.2metersessies.nl
www.facebook.com/2metersessies
www.twitter.com/2metersessies

OVER FOX

FOX is een vrij toegankelijke digitale zender en biedt een extra keuze voor de kijker door het aanbieden van hoogwaardige sportprogramma’s, films en series. FOX is een zender met een eigen karakter: kwalitatief en onconventioneel. Het aanbod bestaat onder andere uit live-sportprogrammering met bekende gezichten als Toine van Peperstraten en Jan van Halst, films en internationale hitseries. Momenteel zijn series als The Walking Dead, Da Vinci’s Demons, Storage Wars: Canada, Chicago Fire en The Simpsons exclusief op de zender te zien. FOX is in heel Nederland vrij te ontvangen door digitale TV-abonnees van onder meer Ziggo (kanaal 11), UPC (kanaal 11) en KPN (kanaal 14).