Nieuw -vijfde- album van Gavin DeGraw

13-10-2013 @ 16:24

De opvolger van het album "Sweeter" uit 2011 is getiteld "Make a move". Het nieuwe album van de Amerikaanse singer-songwriter Gavin DeGraw (1977) is een feit.

Wij kennen hem van de hits 'Chariot', 'I Don't Want To Be' (titelsong van de populaire serie 'One Tree Hill'), 'Sweeter' e.a.. Deze zomer verscheen de voorloper van het album 'Best I ever had' en daarmee werd al duidelijk dat de zanger in staat is om goede popliedjes te blijven maken. Was het aan het begin van zijn carriere vooral nog geheel eigen geschreven muziek, tegenwoordig werkt hij veel samen met andere singer-songwriters. Dat was al op het vorige album "Sweeter", momenteel werkt hij samen met Ed Sheeran, eerder was dat o.a. al het geval met o.a. Colbie Caillat. Op het album "Make a move" zijn alle nummers ontstaan uit samenwerkingen met andere artiesten.

Dat er ook een leven is (bijna) buiten de muziek bewijst Gavin wel, omdat hij samen met zijn broer een muziekcafé runt in New York, The National Underground, waar naast eten en drinken ook kan worden genoten van live muziek.

In de aanloop naar het vijfde album dat deze week is uitgebracht trad Gavin o.a. op tijdens de tournees van Train en The Script.
Singles van het album zijn: "Best I ever had", "Who's gonna save us".

albums:
Chariot (2003)
Gavin DeGraw (2008)
Free (2009)
Sweeter (2011)
Make a move (2013)

http://www.gavindegraw.com/

https://twitter.com/GavinDeGraw

download link album