Fascinerende video clip Felix Van Cleeff voorbode nieuw album

29-09-2013 @ 21:23

Babylon is de single van het nieuwe album The Crimson Sea van Felix van Cleeff. De bijbehorende video clip van de eigenzinnige zanger en filmmaker is een betoverend visueel spektakel. Het full length album The Crimson Sea is de opvolger van de EP Into The Dark, die eind 2012 uitkwam en menig muziekliefhebber deed uitkijken naar meer.

Na het ingetogen Into The Dark trekt Felix van Cleeff met The Crimson Sea alle muzikale registers open. Hij wordt op dit album bijgestaan door violiste Anne Bakker, cellist Mark van Rhijn, allround muzikant Mark de Jonge op saxofoon en Caramay Schmelzer voor backing vocals. De productie is gedaan door Floyd Raynor, met wie Felix ook zijn eerdere releases I’ll Come To Your Funeral en Into The Dark opnam.

OOR over Into The Dark: ‘Een uitzonderlijk talent voor het schrijven van Engelstalige liedjes. (…) Met deze EP zet Van Cleeff een hoopvolle komma voor de toekomst. Want we mogen toch hopen dat Felix van Cleeff doorzet en zo snel mogelijk met een compleet album op de proppen komt.

Kindamuzik: ‘Met Into The Dark presenteert Felix van Cleeff zich als een veelbelovend talent voor de nabije toekomst.’

Indiestyle: ‘Het doet denken aan die andere grote liedjesschrijvers, zoals Leonard Cohen, Nick Cave en soms zelfs een beetje Damien Rice. Rauwe emoties, sober en zonder veel poeha. Maar wondermooi, dat zeker. De zes nummers doen reikhalzend naar de toekomst kijken.’

The Crimson Sea verschijnt 21 oktober 2013

http://felixvancleeff.com/

Babylon op Youtube