Nieuwe edities Muzikantendag in Hilversum en Deventer

10-09-2013 @ 23:05

Workshops door onder meer Chef'Special, Kensington en Buffi Duberman

Opnieuw gaat de Muzikantendag on Tour: zaterdag 26 oktober wordt de dag georganiseerd in De Vorstin in Hilversum. Zaterdag 9 november is de Muzikantendag in Burgerweeshuis in Deventer. Er zijn panels, clinics en workshops van onder anderen de leden van het management en de band Kensington, taalcoach van de sterren, Buffi Duberman en Chef'Special. De demospreekuren worden uitgebreid: muzikanten kunnen terecht voor feedback op hun demo, bandbiografie, promotiefoto en social media kanalen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Clinics, workshops en lezingen

De Muzikantendag biedt kennis over de zakelijke én artistieke kanten van het muzikantschap. Het is de dag om de juiste mensen uit de industrie te ontmoeten en je demo te pluggen.

Leden van de band Kensington en Chef'Special vertellen het verhaal over de vliegende start. In het Producersforum geven bekende producers zoals Pim van de Werken en Tienus (Pelican Studios) een kijkje in de keuken. Ze gaan in op de verschillende rollen die producers kunnen hebben in het opnameproces: van psycholoog tot mede auteur en van muzikant tot engineer. In het panel Eigen Beheer vs Platencontract wordt uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij het zelf uitbrengen van je album en welke meerwaarde een muzieklabel kan bieden tegen welke kosten.In het panel Geldstromen in de popmuziek laten vertegenwoordigers van Sena en Buma zien via welke wegen je geld kunt verdienen met je muziek. Buffi Duberman, taalcoach van bekende Nederlandse artiesten, geeft Engelse les. Ze laat je zien wat er fout is aan '3 A.M. in the morning' en 'you make my skin crawl'.

De Muzikantendag wordt traditioneel afgesloten met het Demopanel waar een selectie van demo’s wordt besproken voor een volle zaal.

Persoonlijke feedback

In het demospreekuur kunnen muzikanten hun demo’s een op een laten beoordelen door experts uit de industrie. Zo zijn er vertegenwoordigers van onder anderen OOR, 3FM, Agents After All, Friendly Fire, nu.nl, 3voor12 en DWDD. Nieuw is de mogelijkheid om je bandbio, promotiefoto en Facebookpagina te laten beoordelen door gerenommeerde pr-managers en social media experts.

Kaartverkoop

Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl

Over de Muzikantendag On Tour

De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, NH-Pop, Popprijs Overijssel, Burgerweeshuis, De Vorstin, met medewerking van Interface Magazine en Musicmaker.

Informatie

zaterdag26 oktober, De Vorstin, Hilversum

zaterdag 9 november, Burgerweeshuis, Deventer

11.00 uur – 18.30 uur

www.muzikantendag.nl