Palma Violets & Puggy bevestigd voor Pinkpop 2013

26-03-2013 @ 09:18

Met nog twaalf weken te gaan kan Pinkpop nog eens twee acts toevoegen aan het programma. Het zijn de Britse indierockband PALMA VIOLETS en de Belgische popband PUGGY.

Eens in de paar jaar hebben de Britten een band waar iedereen het over heeft en die een golf van sensatie over het land uitrolt. Dat gebeurde bij Libertines, Franz Ferdinand en Arctic Monkeys. De voortekenen bij PALMA VIOLETS zijn net zo spectaculair. Terwijl er nog maar één single uit was heeft de band al twee keer op de cover van het Britse muziekblad NME gestaan en waren ze te gast bij ‘Later’ van Jools Holland. Inmiddels is het album 'Studio 180' uit sind sbegin maart. De band bestaat uit Sam Fryer, Chilli Jesson, Pete Mayhew en Will Doyle. De band is een van de genomineerden voor BBC Sound of 2013.

PALMA VIOLETS wordt de band van dit jaar volgens de NME (winnaar ‘Best New Band’ NME Awards 2013) en staat dan ook terecht op Pinkpop. De Belgische popgroep PUGGY bestaat uit een Engelsman, een Fransman en een Zweed die elkaar in Brussel hebben leren kennen. PUGGY heeft met hun aanstekelijke mix van pop en akoestische rock tot nu toe het meeste succes geboekt in Wallonië en Frankrijk en zijn klaar voor de kennismaking met Nederland. Begin deze maand heeft Pinkpop ook al de komst van TOM ODELL kunnen bevestigen wat betekent dat er nog drie plekken moeten worden ingevuld.

ZONDAG 16 JUNI: 12.00-23.00 UUR
GREEN DAY
BEN HOWARD * THE VACCINES * KENSINGTON
TRIGGERFINGER * STEREOPHONICS * BLAUDZUN * TOM ODELL
ALT-J * DIE ANTWOORD * LIANNE LA HAVAS * GROUPLOVE * PUGGY

ZATERDAG 15 JUNI: 13.00-23.00 UUR
KINGS OF LEON
THIRTY SECONDS TO MARS * THE OPPOSITES * PASSENGER
PHOENIX * THE GASLIGHT ANTHEM * FUN. * DOUWE BOB
C2C * ELLIE GOULDING * MILES KANE * GRAVEYARD * PALMA VIOLETS

VRIJDAG 14 JUNI: 15.00-23.00 UUR
THE KILLERS
THE SCRIPT * PARAMORE * HANDSOME POETS
QUEENS OF THE STONE AGE * JIMMY EAT WORLD * MASTERS OF REALITY
NETSKY LIVE * KODALINE * ANDY BURROWS * CHRISTOPHER GREEN

PRESENTATIE: GIEL BEELEN en ERIC CORTON

PINKPOP 2013

Pinkpop vindt in 2013 voor de 44ste keer plaats.

Kaarten zijn verkrijgbaar via TicketService; www.ticketservice.nl, via 0900-3001250 (45cpm), bij de bekende voorverkoop­ adressen. De officiële prijs voor een week­endkaart, (3 dagen incl. camping) is € 165,00 en voor een dagkaart € 85,00 (welke dag dan ook), beiden inclusief € 5,00 servicekos­ten. Men wordt nadrukkelijk aangeraden alleen kaarten te kopen via de officiële verkoopkanalen.

Zie www.pinkpop.nl voor alle officiële voorverkoop-adressen. Pinkpop steunt de actie WEET WAAR JE KOOPT (www.weetwaarjekoopt.nl). Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 26e keer plaats. In totaal was Pinkpop 23 keer volledig uitverkocht inclusief de afgelopen zeven edities.

Voor meer informatie: www.pinkpop.nl

http://www.palmaviolets.co.uk/

http://www.facebook.com/puggyband