Introducing: Tristan Mackay

01-05-2012 @ 15:09

De Engelse singer-songwriter Tristan Mackay heeft in februari zijn debuut album uitgebracht in de UK. Het album is getiteld 'Out along the wire'.
Luisterend naar het album hoor je een artiest die weet waar hij mee bezig is. Goede songs, pakkende melodie, met een opvallende stem.
Tristan leerde gitaarspelen op zijn 14e waarbij Eric Clapton zijn grote voorbeeld is. Zijn grote liefde gaat uit naar de blues gitaar muziek en is fan van Bob Dylan, Bruce Springsteen en Neil Young.
Eerder verschenen van hem twee zelf opgenomen EP's: ‘Tales from a bedroom orchestra’ en ‘Live from the lounge’.
Op straat spelen (in Leeds) was gedurende enige tijd na zijn studie een full-time activiteit. Dankzij zijn MySpace-pagina werd hij ontdekt door producer Martin Levan (John Martyn, Andrew Lloyd Webber), die hem uitnodigde om in zijn studio demo's op te nemen.
Gedurende 2010 werd hard gewerkt aan het tot stand komen van een volledig album waar ‘Out Along the Wire’ nu het resultaat van is. Met medewerking van uitstekende muzikanten w.o. Pete Van Hooke (Mike and the Mechanics, Van Morrision) en John Garden (Scissor Sisters) is het album uiteindelijk afgerond en eind februari in Engeland uitgebracht.
Sommige love songs op het album zijn hartverscheurend, zoals 'Don't let me in'. Het prachtige 'Last love' is kippe(n)vel, met prachtig gitaarwerk. Het hele album is zeer radiovriendelijk en dus een goede kans voor de echte muziekliefhebbers bij radio hier eens extra naar te luisteren en de kans aan te grijpen dit veel aandacht te geven.
Andere tips: 'A million little things' (zou zomaar een radiohit kunnen worden), het opbeurende: 'Lonely all by myself', het EC-bluesy: 'Wherever you lay your head', en de prachtige supermooie titelsong 'Out along the wire'. Maar op het album staat geen zwak nummer en stuk voor stuk is het genieten geblazen.

Behalve Eric Clapton doet zijn gitaarspel ook denken aan Mark Knopfler, Chris Rea, en Ray LaMontagne.
Knap gedaan - well done. Houdt hem in de gaten, dit wordt een groot artiest. !

artist: Tristan Mackay
album: Out along the wire
UK release: 20-02-2012
label: battered hat records

http://tristanmackay.com/
http://www.facebook.com/tristanmackaymusic

https://twitter.com/tristanmackay

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: