Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded

17-02-2012 @ 20:37

Wat Lady Gaga nastreeft, is rapper Nicki Minaj gelukt: ze heeft de officiële stempel van goedkeuring gekregen van de oermoeder van de controversiële popvrouwen: Madonna. Alsof er niet al genoeg buzz om deze dame heen is.

Nicki Minaj werd geboren in Trinidad als Onika Tanya Maraj en werd ontdekt door rapper Lil’ Wayne. Eind 2010 bracht ze in Amerika haar debuutalbum ‘Pink Friday’ uit, dat prompt op de tweede plaats van de Amerikaanse hitlijst binnenkwam en de platina status behaalde. Tevens werd ze als eerste vrouwelijke rapper opgenomen in de jaarlijkse lijst van MTV met de beste rappers. Daarnaast was Minaj de eerste vrouw die zeven nummers tegelijkertijd in de Billboard Hot 100 had staan. Inmiddels heeft Minaj meer volgers op Twitter dan Eminem, namelijk bijna 9,5 miljoen.

Begin februari van dit jaar trad Nicki Minaj op met Madonna en M.I.A. tijdens de finale van de Super Bowl, waar wereldwijd meer dan 1 miljard mensen naar keken. Madonna bracht er haar nieuwe single ‘Give Me All Your Lovin’’ ten gehore, waarop Minaj een gastrol heeft.

Nicki Minaj gebruikt veel alter ego’s in de studio en op het podium. Eén daarvan is Roman Zolanski, die Minaj 12 februari jl. naar eigen zeggen ‘uitdreef’ tijdens een optreden bij de Grammy Awards–uitreiking. Op de rode loper baarde ze vooraf veel opzien met haar theatrale rode jurk.

Op vrijdag 6 april verschijnt het nieuwe album ‘Pink Friday: Roman Reloaded’. De eerste single van het album is ‘Starships’.

http://mypinkfriday.com

downloadlink single