Eva Auad presenteert haar debuutalbum op Basta Music

08-02-2012 @ 19:30

Op 5 maart 2012 verschijnt het debuutalbum van Eva Auad via Basta Music. Eva Auad (Eva Maria Awad, 1982) is een jonge, Nederlandse zangeres en componiste. Haar soulvolle en speelse stem heeft een karakteristiek en herkenbaar geluid. Die stem, in combinatie met haar eigenzinnige liedjes, resulteert in een bijzondere debuutalbum. Single What I Really Do is inmiddels al te horen op diverse radiozenders. Op 7 juli verzorgt Eva het voorprogramma van De Dijk in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

In 2010 deed Eva mee aan The Voice of Holland. Een laaiend enthousiaste jury prees haar auditie de hemel in: "Jij bent de lat!" (Jeroen van der Boom); "Weet je wel hoe goed dit was?" (Roel van Velzen). De 2e ronde liep anders dan gewenst, en Eva moest de show verlaten. Echter, zij was nu wel opgemerkt door verschillende maatschappijen, waaronder Basta Music. In de loop van 2011 tekende Auad een contract aldaar.

In de 2e helft van 2011 nam Eva haar album op voor Basta Music. Zij werkte hiervoor samen met JB Meijers (De Dijk, Go Back to the Zoo, Acda & de Munnik), Ken Stringfellow (R.E.M., The Posies) en Joost Kroon (Kane, New Cool Collective). Meijers en Stringfellow zijn bovendien ook de producers van het album. Het resultaat: een album met een echt eigen stijl: melodramatische powerballads, uptempo's, groovy & catchy midtempo's en een heuse tango. In ieder geval een gedurfd album, gepland voor release op 5 maart 2012.

www.evaauad.com

http://www.facebook.com/evaauad

Releaseshows:
FEB 29 - PARADISO – AMSTERDAM - 20:30 uur
MAR 03 - DE PIEK – VLISSINGEN - 20:30 uur