Strengholt neemt Home Entertainment Group over

06-12-2011 @ 21:21

Strengholt Entertainment - de jongste telg van de Strengholt Group - heeft de Home Entertainment Group overgenomen. De Home Entertainment Group is ook de exclusieve inkooporganisatie voor alle 63 V&D vestigingen van entertainment producten waaronder Blu-rays, DVD's, CD's, Games en accessoires.

Als multimedia uitgeverij wil Strengholt een prominente rol spelen als het gaat om entertainment-producten en -distributie. Vanwege het hoge impuls-aankoop karakter is het daarom interessant samen te werken met grote warenhuizen en vestigingen op A-locaties met veel shop traffic. Strengholt verwacht dat sterke merken zoals V&D, met aan de ene kant de fysieke verkooppunten en aan de andere kant de digitale sales, juist op termijn een fantastische propositie bieden aan de consument.

Michel van der Wal, General Manager, Strengholt Entertainment:
Met deze overname zijn we in Nederland een van de meest prominente en unieke inkooporganisaties geworden met betrekking tot alle entertainmentproducten. Wij willen niet alleen een distribuerende maar ook (co-)producerende rol daarin vervullen. Strengholt heeft een breed media-aanbod omdat de onderneming actief is op tal van andere uitgeverijvlakken. De bundeling van kennis en ervaring van de Home Entertainment Group, Strengholt en haar dochtermaatschappijen zal zonder twijfel resulteren in een  krachtige ontwikkeling van al onze media-activiteiten.

Mark McKeon, CEO V&D:
"We werken intensief samen met de Home Entertainment Group om ons assortiment in entertainmentproducten verder te ontwikkelen. Het gaat erg goed met onze entertainment activiteiten en over het jaar 2010-2011 presteren we zelfs beter dan de markt. We zijn de Home Entertainment Group hiervoor erg dankbaar. We kijken uit naar een verdere succesvolle samenwerking onder de vlag van Strengholt, een gedegen partij met jarenlange ervaring in de entertainment sector. We hebben veel vertrouwen in het verder stimuleren van groei in onze winkels en online warenhuis."

Strengholt Entertainment is een van de dochtermaatschappijen van Strengholt BV, de in 1928 opgerichte uitgeverij die zich ontwikkelde tot een internationale multimedia onderneming. Activiteiten die onder deze groep vallen zijn de muziekuitgeverij Strengholt Music Group, de boekenuitgeverij Strengholt United Media, de bladmuziekuitgeverij European Music Centre, Strengholt Multimedia als uitgever van TV-, Blu-ray- en dvd-producties en de uitgeverij van het periodieke tijdschrift  Beauty+ over Beauty, Wellness en Anti-aging door Strengholt Magazines en het produceren van het succesvolle gelijknamige RTL4 anti-aging & beauty televisieprogramma door Strengholt Content.

http://www.strengholt.nl/