Bruce Springsteen terug op Pinkpop 2012

27-11-2011 @ 19:02

Afsluiter op Pinkpop 2012

BRUCE LOVED PINKPOP, PINKPOP LOVED BRUCE
Toen de agent van Bruce Springsteen zijn Europese tournee van 2012 begon voor te bereiden, was een van de eerste optredens die in het schema werd gezet PINKPOP 2012. Bruce had dermate goede herinneringen aan zijn optreden op het 40-jarig jubileum van Pinkpop in 2009 dat hij heel graag wilde terugkeren naar Landgraaf. Het zal zijn enige optreden worden in de Benelux. Het is bekend dat Bruce nooit op festivals speelt, maar dat Pinkpop zijn ultieme uitzondering is gevolgd door Glastonbury. Ook nu doet Bruce slechts enkele festivals o.a. Pinkpop en Isle of Wight. BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND is de absolute headliner op de laatste festivaldag, maandag 28 mei en de afsluiter van het festival op het hoofdpodium.

BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
De carrière van Bruce Springsteen bevindt zich al jarenlang op een hoogtepunt. Sinds zijn ontdek­king in 1972 is Bruce uitge­groeid tot een van de grootste artiesten van de wereld en dat is met name ook te danken aan zijn energieke live optredens. Zijn grote doorbraak heeft hij met het album "Born To Run" uit 1975. Met zijn eerlijke pure muziek en working class hero imago zagen de critici hem als redder van de Rock 'n Roll. Zijn status als superster wordt in 1984 definitief verzegeld met hits als "Dancing In The Dark" en "Born In The USA" van het gelijknamige album. Met zijn recente tournee, naar aanleiding van zijn laatste CD “Working On A Dream” scoort Bruce opnieuw. 

Intussen heeft Bruce wereldwijd meer dan 185 miljoen albums verkocht. 2012 wordt de eerste tournee van Bruce Springsteen en zijn band zonder de legendarische saxofonist Clarence Clemons. Clarence overleed zomer 2011 op 69-jarige leeftijd aan een hartaanval. “We zijn ongelofelijk verheugd over alles wat we in de steigers hebben staan voor 2012” aldus Springsteen op z’n eigen website. Leon Ramakers, godfather van de Nederlandse popconcerten, heeft net als in 2009 de contacten gelegd in zijn old boys network. Hij overhandigde 27 november persoonlijk een enveloppe met de naam Bruce als kado aan Jan Smeets op zijn feest bij gelegenheid van “Jan Smeets 50 jaar popmuziek”. Even eerder was men getuige van de opening van de PINKPOP EXPO in het oude postkantoor van Geleen waar vanaf 27 november ook Buro Pinkpop is gevestigd. De officiële opening werd gedaan door Noel Lebens, gedeputeerde van cultuur in de provincie Limburg.

PINKPOP 2012
Pinkpop 2012 zal plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 3 maart 2012. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 29 februari 2012 in poptempel Paradiso te Amsterdam. Koop geen kaarten voor 3 maart 2012, www.weetwaarjekoopt.nl !

Pinkpop zal in 2012 voor de 43ste keer plaatsvinden, een uniek record. Sinds 1990 is Pinkpop opgenomen in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival in Europa (maar volgens velen zelfs van de wereld). De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer werd gehouden. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar in 2012 voor de 25ste keer plaatsvinden. Ook een jubileum om naar uit te kijken.

GOUDEN TIP
Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de GOUDEN TIP. Vanaf maandag 5 december kunnen de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels bepalen. Via de website kan men dan tot en met 31 december a.s. 3 favoriete acts opgeven. De Gouden Tip is voor de organisatie in al die jaren een uitstekend middel gebleken om te horen welke acts men wil zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op kaarten voor het festival. Nog ieder jaar blijft het aantal deelnemers aan de Gouden Tip groeien, zo gaven afgelopen jaar meer dan 19.000 Pinkpop fans hun gouden tip door.

Kijk voor meer informatie op de website www.pinkpop.nl.