NL: Sinterklaas en het raadsel van 5 december - film en CD

30-10-2011 @ 16:00

Sinterklaas en het raadsel van 5 december is de gelijknamige soundtrack van dé Sinterklaas film van dit jaar.
In 2010 had dé Sinterklaas film maar liefst 1.2 miljoen bezoekers en ook dit jaar zal het bezoekersaantal naar verwachting de miljoen passeren. De film zal in alle bioscopen van Nederland vertoond worden en zal veel aandacht krijgen via verschillende media. Mede door commercials, free publicity en het gebruik van social media zal Sinterklaas En Het Raadsel Van 5 December niemand ontgaan.
Voor de film is wederom een echte sterrencast aangetrokken. Ook de soundtrack is gemaakt door gevestigde artiesten: de CD staat vol met speciale Sinterklaashits van onder andere de Gebroeders Ko, Ralf Mackenbach, Joris & Boris en natuurlijk Coole Piet Diego.
Naast de titelsong “Het raadsel van 5 december” bevat het album hits zoals: Sinterklaasboot, Waar is de Wegwijspiet, Zwaai maar dag Sinterklaasje, Hoe zal het gaan op 5 december en Sinterklaas in een raket.

De afgelopen jaren verzorgde de populairste Piet uit ‘De Club van Sinterklaas’, Coole Piet Diego, ook al het titelnummer van de films van regisseur Martijn van Nellestijn.
Sinds 2005 scoort Coole Piet, alias Diego en alias Coole Piet Diego elk jaar in de Sinterklaasperiode minimaal één hit. Tot nu toe staat zijn teller al op acht noteringen. In 2005 en 2006 scoorde hij zelfs #1-hits met ‘De streken van tante Toets!’ en ‘Paniek in de confettifabriek’ . De jaren daarna belandde hij nog in de top vijf met ‘Speelgoeddief’ (#3) en ‘Ik kan niet wachten’, het duet met Gerard Joling, (#4). Vorig jaar bereikte hij samen met Mary Poppins de 22ste plaats met ‘Oh wat een feest’. Dit jaar probeert hij het succes te continueren met ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december’.

Sinterklaas En Het Raadsel Van 5 December
bestelnr.CD: BM2009902

release: 28-10-2011
label: berk music
distr.: t2 entertainment

01. COOLE PIET DIEGO het raadsel van 5 december
02. GEBROEDERS KO toveren
03. RALF MACKENBACH hoe zal het gaan op 5 december
04. GEBROEDERS KO waar is de wegwijspiet
05. GEBROEDERS KO het rode boek
06. GEBROEDERS KO sinterklaasboot
07. JORIS & BORIS lang, kort, dik of dun
08. GEBROEDERS KO logeren
09. GEBROEDERS KO sinterklaasje kom maar binnen
10. GEBROEDERS KO & JORIS EN BORIS sinterklaas in een raket
11. GEBROEDERS KO pakjespieten
12. GEBROEDERS KO oh kom er eens kijken
13. GEBROEDERS KO sintrklaas is jarig
14. GEBROEDERS KO zwaai maar dag sinterklaasje
15. GEBROEDERS KO stoombootmedley

http://www.diego.nl/

http://twitter.com/#!/CooleDiego