Marco Borsato krijgt eigen tijdschrift: #1MB

14-10-2011 @ 21:21

Op vrijdag 25 november, tegelijkertijd met het nieuwe album #1, verschijnt het eenmalige magazine #1MB, vernoemd naar de gelijknamige twitterhashtag. Borsato, die zelf als hoofdredacteur optreedt, is al verschillende keren gevraagd om een eigen magazine uit te brengen, maar steeds hield Nederlands succesvolste zanger de boot af. Nu acht hij de tijd wél rijp voor een eigen tijdschrift: “Mijn nieuwe album #1 is een oeuvre-overzicht, met daarop niet alleen mijn grootste hits, maar ook de meest geliefde tracks van het publiek. Het magazine #1MB is hier een prachtige aanvulling op.”

#1MB, dat wordt gemaakt door uitgeverij FC Klap, toont een overzicht van de carrière en het persoonlijk leven van Marco Borsato, onder meer aan de hand van foto’s uit het privé-archief van de zanger. Ook zijn andere passies – koken en duiken – komen uitgebreid aan de orde. Daarnaast komen veel bekende Nederlanders in het blad aan het woord, zoals collega’s, vrienden en anderen door wie Borsato zich gedurende zijn loopbaan heeft laten inspireren.

Marco Borsato’s nieuwe album #1 bevat alle zestien nummer 1-hits van de zanger.
Op een tweede cd staat een door fans samengestelde selectie van hun favoriete tracks. Op www.borsato.nl kon men tot 14 oktober een keuze maken uit alle songs die Borsato ooit heeft uitgebracht.