Koninklijke onderscheiding voor Armin van Buuren

30-04-2011 @ 18:49

Armin van Buuren heeft 30 april, een dag na de lintjesregen, een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Koningin Beatrix heeft hem benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd tijdens zijn optreden bij het CityMoves evenement op de Garenmarkt in zijn thuisstad Leiden uitgereikt door burgemeester Henri Lenferink van Leiden.

Al jarenlang staat Armin van Buuren (34) aan de top van de internationale dance scene. 17 jaar na het uitbrengen van zijn eerste single wordt Armin geroemd om zijn bijdragen aan de promotie van de Nederlandse dance muziek wereldwijd en zijn bijdragen aan de muziekeconomie. Inmiddels is van Buuren één van de meest toonaangevende DJ's ter wereld.
Slechts twee weken na de viering van de 10de verjaardag en 500ste episode van zijn A State of Trance radioshow, had Armin de eer om onder toeziend oog van familie, vrienden en vele fans, op de Garenmarkt in Leiden een felbegeerd 'lintje' te ontvangen. De kroon op zijn muzikale carrière, waarvoor hij eerder al werd onderscheiden met de Gouden Harp (2010), Popprijs (2008) en vele awards in het binnen- en buitenland. Als enige DJ ooit werd hij in de toonaangevende DJ Mag Top 100 vier jaar op rij tot #1 DJ gekozen.   

De komende tijd focust van Buuren zich op zijn Armin Only - Mirage wereldtour. Zijn vierde artiestenalbum 'Mirage' werd in september uitgebracht door eigen muzieklabel Armada Music, dat Armin met Maykel Piron en David Lewis in 2003 heeft opgericht. Het label is inmiddels voor het derde jaar op rij tot beste label van de wereld gekozen bij de International Dance Music Awards.
Armin zette zich het afgelopen jaar in om het Glazen Huis dit jaar naar Leiden te krijgen. Naast zijn muziekcarrière heeft Armin in 2002 aan de Universiteit van Leiden zijn meestertitel gehaald en studeerde af met de auteursrecht als specialisatie.