Cast Soldaat van Oranje ontvangt eerste exemplaar originele castalbum

21-04-2011 @ 09:03

Kaartverkoop augustus tot en met oktober begonnen

19 April jl. ontving de cast van Soldaat van Oranje – De Musical na afloop van de voorstelling het eerste exemplaar van de soundtrack van de musical. Het album bevat 19 nummers gezongen door de originele cast en drie bonustracks. Een dvd met de Making-of van 60 minuten is aan het album toegevoegd. Het originele castalbum ligt vanaf 22 april in de winkel en is tevens via de webshop van de musical en in de theaterhangaar te koop.
 
Kaartverkoop augustus t/m oktober van start
Al eerder werd aangekondigd dat Soldaat van Oranje – De Musical tot en met oktober verlengd wordt. Kaarten voor deze nieuwe periode zijn online te bestellen via www.seetickets.nl of telefonisch te reserveren via 0900-1353 (45cpm).

Soldaat van Oranje brengt in samenwerking met Sony Music Entertainment Netherlands B.V. het originele castalbum uit.

www.soldaatvanoranje.nl

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.
Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en beleefde 30 oktober 2010 haar wereldpremière als musical in het nieuwe theater De TheaterHangaar op vliegbasis Valkenburg bij Leiden.