Rock n roll-legende Jerry Lee Lewis nog eenmaal optreden in Nederland

08-04-2011 @ 09:18

Op zaterdag 3 september komt de inmiddels 75 jarige rock 'n roll-legende Jerry Lee Lewis nog eenmaal naar Nederland met zijn volledige show en wel naar Eindhoven. In 2007 gaf Jerry Lee ook al een zeer succesvol optreden in Eindhoven en het is dus ook niet zo vreemd dat hij nu weer kiest voor 'Eindhoven Rock City'.
Jerry Lee zal geflankeerd worden door zijn zus Linda Gail Lewis & Some Like it Hot. Op speciaal verzoek verzorgt de Brabantse rock-'n-roll band The Explosion Rockers het voorprogramma.

De Amerikaanse rock-'n-roll zanger en pianist is één van de pioniers van de rock-'n-roll en kreeg daarom een plaatsje in de Rock Hall of Fame. Jerry Lee Lewis vormde op jonge leeftijd samen met Elvis Presley, Johnny Cash en Carl Perkins het Million Dollar Quartet. Het grote publiek kent hem natuurlijk vooral van zijn hits als "Whole Lotta Shakin'Goin On', Great Balls of Fire', 'You Win Again' en 'Breathless'.
Jerry Lee Lewis is eigenlijk nooit gestopt met optredens. Voor zijn optredens kreeg hij de Grammy Lifetime Achievement Award. Vijf jaar geleden verscheen de CD 'Last Man Standing' opgenomen met BB King, Eric Clapton, Bruce Springsteen, Mick Jagger en Keith Richards. Jerry Lee Lewis, een levende legende, start nu zijn laatste Europese tournee.

De voorverkoop voor dit historische concert is gestart, de kaarten kosten €55 en zijn te verkrijgen via de bekende voorverkoop adressen. Meer informatie via www.jerryleelewisconcert.nl . "Belangrijk is te weten is dat de kaartprijs vanaf 1 juli a.s. zal worden verhoogd van 55 naar 62 euro  in verband met de wettelijke btw verhoging" aldus Tom Cosijn. Het concert start om 20.30 de zaal is open vanaf 19.30. Het Beursgebouw ligt praktisch naast het NS Centraal station in Eindhoven.