Tien jaar Funeral For A Friend (FFAF)

20-02-2011 @ 11:48

De Engelse band Funeral for a Friend bestaat sinds 2001. Na omzwervingen bij diverse labels richten ze in 2008 hun eigen label op Join Us.
De groep bestaat uit:
Matthew Davies-Kreye - lead zang
Kris Coombs-Roberts - leadgitaar
Gavin Burrough - gitaar
Ryan Richards - drums
Richard Boucher - basgitaar
Gedurende het afgelopen decennium heeft Funeral For A Friend de Britse rockmuziek definitief veranderd. Een gewaagde uitspraak, maar tegelijkertijd een absolute waarheid. De reis van de band, van hun hardcore roots en do-it-yourself shows in Bridgend naar het uitbrengen van albums via major labels en wereldtours, heeft de weg vrijgemaakt voor vele alternatieve bands. Vanwege hun 10-jarig bestaan verschijnt op 4 maart het schitterende nieuwe studioalbum ‘Welcome Home Armageddon’. De band nam het album op in Wales met producer Romesh Dodangoda (Bullet For My Valentine, Kids In Glass Houses), de man die ook de productie van ‘Memory And Humanity’ uit 2008 voor zijn rekening nam.

In de herfst van 2010 nam Funeral For A Friend 12 nummers op die de typische energie van hun bekendste werk bevatten, maar tegelijkertijd ook nieuwe, onontdekte klanken bevatten. Momenten van woede en frustratie (‘Front Row Seats To The End Of The World’) worden afgewisseld met punkrock (‘Sixteen’) anthems (‘Owls’) en immens machtsvertoon (‘Broken Foundation’). Met elke denkbare emotie gevat in één album is Funeral For A Friend klaar om hun tweede decennium vol nieuwe kracht in te gaan. Klaar om opnieuw het verschil te maken.

Eerste single en video: ‘Front Row Seats To The End Of The World
video 'Sixteen '
 
Funeral For A Friend - Welcome Home Armageddon
Release: 04-03-2011
Bestelnr CD: RR 77082  
Label: Roadrunner Records
distr.: cnr entertainment

TRACKLISTING :
01. This Side Of Brightness
02. Old Hymns
03. Front Row Seats To The End Of The World
04. Sixteen
05. Aftertaste
06. Spinning Over The Island
07. Man Alive
08. Owls (Are Watching)
09. Damned If You Do, Dead If You Don't
10. Medicated
11. Broken Foundation
12. Welcome Home Armageddon

http://www.myspace.com/funeralforafriend
http://www.funeralforafriend.com/