Smaakmakerstip #4: The Heyz

17-01-2011 @ 22:26

Vorige week verscheen hun tweede single "Tick tock". Op Noorderslag was de groep actief met het promoten van hun single en dat deden ze op een originele wijze, in een aparte envelop met keycord werd de single "Tick tock" aan speciaal geselecteerde mensen uit de mediabiz uitgedeeld.
The Heyz is een band die bestaat uit vijf jongens uit Noordwijk aan Zee. De plaats waar zij opgroeiden zorgde voor inspiratie voor vlammende muzikale composities met een hoog “feel good” gehalte. De band is opgericht in 2008 met het doel om vrolijke, onbezorgde maar wel volwassen muziek te maken. Nummers met een knipoog naar de jaren ’60 die je doen verlangen naar zon, zee en strand.
Het doel is inmiddels bereikt en de muzikale duizendpoten laten met hun perfect meerstemmige zang en instrumentenwissels een energieke en sterke indruk achter op menig podium. Het podium van Park Open in Arnhem is daar een voorbeeld van. De jury sloeg stijl achterover en de mannen sleepten de Park Open Live Music prijs in de wacht. Ook EMI zag de kracht van de band en bood meteen een publishing deal aan. In juni 2010 kwam hun eerste single “My dear mother Angel” uit. Ze treden regelmatig op, weten zich ook op radio te manifesteren, traden o.a. al op bij 3FM bij Giel, ook op Radio 2 in het Muziekcafe van de Tros.

10 Januari 2011 is de tweede single "Tick tock" verschenen. Een nummer met inderaad een hoog feel good gevoel en mooie harmonien. De clip van het nummer is inmiddels via You Tube te zien.

Single release: "Tick Tock": 10-01-2011

http://www.theheyz.nl/
http://www.myspace.com/TheHeyZ