Debuut van Engelse Bloom: All That Is

22-07-2010 @ 12:56

We willen mensen samenbrengen en inspireren met onze muziek.

BLOOM is een Engelse band waar wij in Nederland nog weinig van gehoord hebben, maar die wereldwijd al meer dan 25.000 exemplaren van hun debuutalbum ‘All That Is’ verkocht heeft.

Bloom heeft opgetreden op prestigieuze festivals als Reading in Engeland en CMJ Music Week in Amerika en is nu klaar om ook de Benelux te veroveren met een clubtour in het najaar en een bijbehorende release van debuutalbum ‘All That Is’. Het album bestaat uit 12 melodieuze rockballads die gevormd worden door catchy refreinen, solide gitaarwerk en de gepolijste stem van zanger Andy Race.

De boodschap van Bloom is oprecht: “Onze muziek draait om eerlijkheid, echte emoties en alledaagse ervaringen. We willen mensen die soms overweldigd worden door het leven een hart onder de riem steken en ze overtuigen dat ze het leven aankunnen. Het gaat niet om veel geld verdienen of beroemd worden. Het belangrijkste is om datgene te doen wat je het liefste doet… in ons geval is dat muziek maken en mensen samenbrengen. We willen onszelf en de mensen die naar onze muziek luisteren inspireren.

De persreacties op ‘All That Is’ zijn overwegend positief. De Engelse pers omschijft Bloom als “hybrids of Kings of Leon and Pearl jam”. Een Nederlandse journalist schrijft: “Bloom is echt een bandje dat hits kan scoren in Nederland. We houden hier van onvervalste rockballads, Kane en Live bewijzen dat wel.”

Bloom bestaat uit:
Andy Race – vocalen/ gitaar
Tony Fair - bass
Brian Rimmer - drums/ vocalen
Richard Fewings – gitaar- vocalen

Tracklist All That Is:
01. Lost In Space
02. Movin Too Fast
03. Shoulder To Cry On
04. The Secret’s Out
05. No Turning Around
06. Falling
07. Barriers
08. Doctor
09. Voices
10. Stop
11. Windows 98
12. Love n Hate

http://www.myspace.com/bloomonline

http://twitter.com/BLOOMmusic

All That Is’ komt in de Benelux uit op 1 september 2010 via DMI Records. Bloom zal in het najaar een clubtour doen.