ANOUAR BRAHEM, JOHN SURMAN & DAVE HOLLAND GEVEN EENMALIG CONCERT IN NEDERLAND

19-11-2007 @ 21:57

Op zondag 9 december a.s. betreedt ud-meester Anouar Brahem het podium van het Muziekgebouw aan ’t IJ, samen met de jazz-grootheden John Surman (sopraansaxofoon en basklarinet) en Dave Holland (contrabas). Het trio bestaat al sinds 1997, maar is zelden live te beluisteren. Op 9 december spelen zij voor het eerst in Nederland, als onderdeel van een uitgebreide toernee door West-Europa.
De Tunesiër Anouar Brahem is een ware vernieuwer van het ud-spel (Arabische luit) en tegelijkertijd groot kenner van de traditie. In de samenwerking met Surman en Holland spelen Arabische klassieke muziek en jazz uiteraard een rol, maar het terrein waarop zij elkaar vinden ligt vooral in de improvisatie. Hun samenspel bestaat niet simpelweg uit een mix van stijlen, maar is een muzikaal avontuur waarin elk van de musici niets van hun oorspronkelijkheid inlevert. In 1997 legden zij hun muziek vast op hun cd ‘Thimar’ (ECM) .
De Brit Surman is één van Europa’s beste jazzmuzikanten. Hij speelde o.a. met Gil Evans en Jack DeJohnette, en leidde jarenlang zijn eigen groepen. Dave Holland, ook uit Groot-Brittannië, maakte eind jaren '60 furore in de band van Miles Davis. Holland speelde sindsdien samen met vele grote namen uit de jazz, zoals Sam Rivers, Herbie Hancock en Steve Coleman.

Anouar Brahem, John Surman & Dave Holland
Datum: Zondag 9 december 2007, 20.30 uur
Plaats: Muziekgebouw aan ’t IJ, Piet Heinkade 1, Amsterdam
Prijs: € 40,00 / € 36,00 MIJ-kaart / € 32,00 reductie
Reserveren: T 020 - 788 2000 / www.muziekgebouw.nl
Meer informatie: www.muziekgebouw.nl