Big Pete live at BluesNow

16-05-2016 @ 20:49

Na de lovende ontvangst van Pieter ‘Big Pete’ van der Pluijm’s eerste solo album, ‘Choice Cuts', die o.a. genomineerd werd voor een Blues Music Award in de USA, is de langverwachte opvolger nu een feit: ‘Big Pete live at BluesNow!’.

In de zomer van 2014 ontstond de unieke gelegenheid om één van Pete’s inmiddels legendarische optredens vast te leggen. Pete speelde met zijn band op het eerste ‘BluesNow!’ festival in Basel, Zwitserland. Aangezien er een aantal fameuze muziekvrienden uit de USA op hetzelfde festival speelden, bracht dit ook de gelegenheid om een aantal ‘special guests’ mee te laten spelen op Pete’s set. Het was werkelijk een verhaal van- één avond, één set, één kans.

Big Pete live at BluesNow!’ bevat dan ook de onversneden registratie van deze magische avond. Geen edits, overdubs of andere technische fratsen, maar gewoon één set van de beste blues muzikanten die er op dit moment in Europa rondlopen. Met een mix van splinternieuwe songs, en een aantal favorieten, biedt dit album zowel de zinderende blues die de fans van Pete en zijn band zo waarderen, als ook verrassende momenten die deze ene avond in Basel zo uniek maakten.

Big Pete live at BluesNow!

release: 13 mei 2016

Coast to Coast 

http://big-pete.nl/

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: