Nederlandstalige band Helder met tweede single

09-11-2010 @ 13:32

Na een jaar vol onverwachte successen kan de Noord-Hollandse band Helder nog een mijlpaal in de agenda noteren. De band is voor de tweede editie van het Sterren.nl Awards Gala genomineerd voor maar liefst twee Awards. Wie weet kan de band na de Awardshow van donderdag 16 december 2010 “Beste Videoclip” (Laat me leven) of “Beste Nieuwkomer” achter haar naam zetten. Artiesten die ook genomineerd zijn in de categorie “Beste Videoclip” zijn niemand minder dan de 3J's en Gerard Joling. Daarnaast zijn o.a. grote artiesten als Caro Emerald, Alain Clark en Jody Bernal genomineerd. Het publiek beslist, vanaf 15 november kan er gestemd worden op awards.sterren.nl en tot die tijd worden er dagelijks nieuwe genomineerden bekend gemaakt.

Helder was woensdag 3 november te gast in het tv-programma Toffe Gasten voor de promotie van de nieuwe single Zo Vrij toen presentator Kees Tol de nominatie bekend maakte.  
'Zo vrij'  is in september gebruikt als soundtrack bij de lancering van het boek ' Ik date maar wat'  van Suzanne Buis, te zien op YouTube .

Een mooie manier voor de fans om kennis te maken met dit nummer – en voor de band om te zien hoe de reacties zijn.

De rasechte Noordhollanders Patrick van Diepen (gitaar), Léon Schuijt (bas), Erik van Dok (drums), Hubert-Jan Horrocks (toetsen) en zangeres Marjet van den Brand betrekken hun fans graag bij hun muziek.  

Voor de clip bij de tweede single zocht de band Helder het hogerop: er werd gefilmd met uitzicht over Heerhugowaard en de wijde omgeving. De vijf bandleden ‘speelden’ het van de daken: Als een vogel zo vrij… Het nummer met de titel 'Zo vrij'  gaat over vrij zijn in verbondenheid, een thema dat de band ook inspireerde tot de eerste single Laat me leven.

Het debuut van Helder begin 2010 heeft het erg goed gedaan op radio en tv. Ook voor Zo vrij gaat de band vanaf de release het land door, voor opnames bij en voor Sterren.nl, Karaoke Kids, Kids Top20 en bij radiostations.  

http://debandhelder.nl/helder/
http://twitter.com/#!/debandhelder
http://www.youtube.com/watch