New Cool Collective Live: eerste live album in 15 jaar

05-11-2010 @ 16:23

5 November is van Neerlands bekendste jazzcollectief een live album uitgebracht. New Cool Collective staat al sinds 1994 bekend om zijn unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo. Vet, energiek en dansbaar. Na 15 jaren is dit het eerste live album van New Cool Collective.

Nadat New Cool Collective in september 2009 een aantal zeer succesvolle shows had gegeven tijdens het Tokyo Jazz Festival en in de befaamde Blue Note clubs vroeg het Japanse muzieklabel om een live album. In eerste instantie dus alleen voor daar bestemd, nu is besloten het album ook in Nederland uit te brengen.
 
In hetzelfde najaar zijn tijdens de Nederlandse tour opnames gemaakt in o.a. Burgerweeshuis, Deventer en P60, Amstelveen, resulterend in een allesomvattend album met alle ingrediënten die New Cool Collective zo uniek maken. Een perfecte weergave van 15 jaar New Cool Collective in 11 stukken.

New Cool Collective
en Typhoon
Na knallende, indrukwekkende optredens van Typhoon en New Cool Collective op Lowlands, North Sea Jazz, Noorderslag en Into The Great Wide Open, is de tijd aangebroken dat de popzalen plat zullen worden gespeeld met energieke en aanstekelijke 'hiphop meets jazz meets hiphop combo'.
 
In november spelen zij in verschillende steden in Nederland.
04-11 Tivoli, Utrecht,
06-11 Parkstad Limburg Theaters, Heerlen,
25-11 Off-Corso, Rotterdam,
26-11 Luxor Live, Arnhem,
27-11 Melkweg, Amsterdam,
28-11 Hedon, Zwolle
 
http://www.doxrecords.com

http://www.newcoolcollective.com/