Over Sterren NL Awards 2010

04-11-2010 @ 19:32

Voor de tweede maal reikt Sterren.nl, het muziekplatform van de TROS, de Sterren.nl Awards uit. Deze prijzen worden eind december uitgereikt tijdens een spetterende show waarbij ook de Top 2010, het jaaroverzicht van de Sterren.nl Top 20, bekend wordt gemaakt. De show, met optredens van alle topartiesten, wordt voor het eerst gepresenteerd door een trio van Sterren.nl-gezichten: Tim Douwsma, Monique Smit en Kees Tol.

Met de Sterren.nl Awards wil de TROS het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur waarborgen en musici in dit genre stimuleren. De awards zijn een bekroning op het werk van de reeds gevestigde artiesten en een aanmoediging voor nieuw talent. Daarbij luistert de TROS naar de stem van het publiek; dat kan namelijk vanaf 15 november stemmen op haar favoriete artiesten in de categorieën Beste Artiest Nederlandstalig, Beste Artiest Anderstalig, Beste Videoclip en Beste Nieuwkomer. Ook het oordeel van vakgenoten is van groot belang. Zo bepalen de radio-DJ’s van Sterren.nl de Award-winnaar voor het Beste Album van 2010.

Wie gun jij dit jaar een Sterren.nl Award? Stem vanaf 15 november via: http://awards.sterren.nl/


Sterren.nl Awards 2009
In 2009 werden de Sterren.nl Awards uitgereikt tijdens het Mega Piratenfestijn in het Gelredome. Het publiek stemde massaal en verkozen uiteindelijk Nick & Simon tot Beste Artiest van 2009. Damaru en Jan Smit ontvingen voor “Mi Rowsu” (Tuintje in mijn hart) de Sterren.nl Award voor Beste Lied. Frans Duijts ging met de award voor Beste Nieuwkomer naar huis.