Buma Rotterdam Beats maakt dagprogramma bekend

26-10-2010 @ 17:43

Het nieuwe platform Buma Rotterdam Beats heeft de headlines van haar dagprogramma bekendgemaakt. Naast een actueel en urgent festivalprogramma vol hiphop, soul, dubstep en reggae in de avonduren, met optredens van onder meer Zwart Licht, Postman, De Jeugd van Tegenwoordig, Ntjam Rosie, VSOP, Typhoon & New Cool Collective en Pam Feather, zal het festival 26 en 27 november overdag in het teken staan van een tweedaagse conferentie en een uitgebreid talentenprogramma. De conferentie op Buma Rotterdam Beats is onderverdeeld in twee dagen: op vrijdag gefocust op de muziekindustrie en op zaterdag op de artiest, met volop kruisbestuiving onderling.

Sleutelfiguren uit binnen- en buitenland zorgen met workshops, paneldiscussies en presentaties voor een bruisend conferentieprogramma. Keith Harris, actief als manager van Stevie Wonder, die jaren voor Motown werkte, vertelt over zijn werk als manager voor het roemruchte soullabel. Entertainmentadvocaat Hector Baldonado, die onder meer zijn cliënten Lloyd Banks en Juelz Santana samenbracht voor de verrassingshit van dit jaar in de VS, Beamer, Benz or Bentley, vertelt over zijn werk met onafhankelijke artiesten en labels uit de Amerikaanse entertainmentindustrie. En boeker Rolf Radny (Kingstone), van onder meer de Duitse reggaester Gentleman, praat over reggae in Europa en tipt hoe een act op de grotere festivals in de Europese Unie te krijgen.

In de paneldiscussie '7 billion rappers, how to find the right one?' vertellen internationale A&R-managers, waaronder Matthew Haynes (Geffen, Groot-Brittannië), Walter Harris (Blue Colla Music, Groot-Brittannië) en Latoya Lee (Konvict, Verenigde Staten), hoe ze nieuw talent scouten uit een enorm aanbod. Kees de Koning van Top Notch en Jiggy Djé van Noah’s Ark vertellen over hun labels, het tekenen van nieuw talent en hun positie in een snel veranderende muziekindustrie.

Andere nationale hoogtepunten zijn een Q&A met Lange Frans die op het festival komt vertellen over zijn zakelijke ervaringen met labels, managers en artiesten; een Q&A met de voormalige producer van Opgezwolle Peter 'Delic' Blom over zijn invloedrijke producties. En een presentatie van het nieuwe Rotterdamse label ROTTZ met o.a. DuvelDuvel, VSOP, Presto, Midkade en DJ MP. Perquisite, die ook een workshop beats creëren geeft, praat met La Melodia over hun beider succes in Japan. En Salah Edin vertelt over de stappen die hem als artiest al naar tientallen landen brachten.

In paneldiscussies over het reilen en zeilen van onafhankelijke labels, het zoeken naar nieuwe promotiemogelijkheden voor hiphop, r&b, dubstep en reggae, en de stand van zaken in deze scene op Europese schaal, schuiven verder o.a. speciale gasten aan als Hef, Tim Beumers, Bart Suer en GMB en vertegenwoordigers van Puna, State Magazine, Buma, 22Tracks, Diversidad, Stichting Brein, HipHopConnection, NPS, MTV, Top Billin’ en HipHopHuis. Er worden workshops gegeven door onder meer Natasha Slagtand, Excellent, Saul van Stapele en I.N.T.

De conferentie, de feestelijke uitreiking van de State Awards en het festivalprogramma in de avonduren, vormen de eerste stap naar een toekomst waarin Buma Rotterdam Beats, net als het tevens door Buma Cultuur geïnitieerde Amsterdam Dance Event, in nauwe samenwerking met sleutelfiguren uit de scene wil uitgroeien tot het belangrijkste Europese platform voor deze muziekstromingen. Meer details over de dagprogrammering volgen.

Buma Rotterdam Beats vindt plaats op 26 & 27 november in Rotterdam en wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en De Nieuwe Oogst.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

Voor uitgebreidere informatie over het festival en de conferentie: www.buma-rotterdam-beats.nl