Uitslag Gouden Radioring 2010

22-10-2010 @ 21:49

In Carré zijn op vrijdagmiddag 22 oktober live op Radio 2 de Radioringen en Marconi-awards uitgereikt. Giel! (3FM) is de winnaar geworden van de belangrijkste prijs: de Gouden Radioring.

De Radioring is uitgereikt door Henk Westbroek, die jarenlang op 3FM te horen is geweest. Eerste reactie van Giel Beelen: "Ontzettend gaaf!"

De andere Radiowinnaars


Sterren en Ring
De zilveren radioster voor de man is naar 538 DJ Edwin Evers gegaan. Hij heeft met zijn prijs radiomaatjes Gerard Ekdom (AVRO) en Giel Beelen (VARA) verslagen.

Deze twee heren waren overigens niet alleen voor de radioster genomineerd, ook de programma's van beide heren maakten kans op de RadioRing. Giels ochtendprogramma Giel! en het Arbeidsvitaminen van Gerard Ekdom waren genomineerd. Ekdom was overigens samen Michiel Veenstra ook nog eens genomineerd voor hun Ekstra Weekend.

Bij de vrouwen is Claudia de Breij de winnares. Ze wint hiermee de Radioster voor de 4de keer. Ook genomineerd waren Froukje de Both (4 keer, nog nooit gewonnen) en Annemieke Schollaardt (één keer eerder genomineerd).

Marconi oeuvre award
Tegelijk met de Radioring en -sterren zijn ook de Marconi-awards uitgereikt. Jeroen van Inkel heeft de oeuvre award gekregen voor zijn jarenlange inzet in de Nederlandse ether en vernieuwende manier van radio-maken.

De award voor de beste zender is naar 3FM gegaan en Mattie Valk (Q-Music) heeft de prijs voor aanstormend talent gewonnen.

Marconi vs. Radioring
In radioland worden, net zoals in televisieland, twee verschillende soorten prijzen uitgedeeld: prijzen die worden gegeven door een vakjury en de Radioring, waar het publiek de winnaar kiest. De Marconi-award is te vergelijken met de Nipkov-schijven bij televisie. De Radioring is volledig te vergelijken met de Televizierring.

http://avro.nl/roodshow/
http://www.avro.nl/radio/