Minco Eggersman's vierde solo album 'Win/Win' -update-

18-10-2010 @ 17:38

18 Oktober 2010 is de soundtrack voor de gelijknamige film 'WIN/WIN' verschenen. Muzieklabel Volkoren (i.s.m. Munich Records) brengt hiermee Minco Eggersman's (ME) vierde solo-album uit. Na het begin dit jaar zeer goed ontvangen 'HAMDEN' heeft 'ME' zijn volgende werk alweer klaar. De 28 (!) nummers (waarvan er 8 niet in de film te horen zijn) nemen je direct mee naar de vaak nachtelijke en sferische scènes uit de film. Soms doet het denken aan het werk van Gustavo Santaolalla (Babel, 21 Grams) of Brian Eno, maar veeleer is het de typische 'Minco Eggersman-sfeer' die men proeft, van melancholische tokkels, kale gelaagdheid, spaarzame drums en de gestreken kayagum, de Koreaanse harp die ook op zijn laatste solo album 'HAMDEN' te horen was. Net zoals ME's eerdere soundtrack 'OOIT' is dit een prachtig document dat in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks is verschenen.
 
'WIN/WIN', met acteurs als Halina Reijn, Hans Kesting, Oscar van Rompay en vele anderen, gaat over de opkomst en ondergang van Ivan gespeeld door Vlaams talent Oscar van Rompay (inmiddels bekroond op het Brooklyn Film Festival als zijnde 'beste acteur'). Werkend voor een grote investeringsbank wint deze jonge belegger snel aan status maar verliest hij zijn onschuld: waar het overdag niet op kan, moet Ivan dat 's nachts compenseren, en hoe...

Het afgelopen jaar was de trailer al te zien bij 'De Wereld Draait Door' en het NOS Journaal. Ook was Jaap van Heusden een veel geziene gast op de nationale radio en televisie. WIN/WIN heeft inmiddels ook in vele bioscopen gedraaid en toert nu over de hele wereld op filmfestivals in o.a. New York, Vancouver, Warschau en in landen als Korea, Duitsland en Italië. Eind september was 'WIN/WIN' ook te zien op het 30e Nederlands Film Festival in Utrecht.
 
Enkele citaten uit de Nederlandse media:
"Sterk speelfilmdebuut-Vrij Nederland
Prachtig in beeld gebracht, subtiel verteld, rake dialogen. Voortreffelijke hoofdrol van Oscar Van Rompay” -VPRO gids/Cinema.nl
Win/ Win is een fascinerende film met ware stilistische kunststukjes” -De Telegraaf
Briljante speelfilm” -NRC Handelsblad

Op 23 oktober zal de film bij de NTR op televisie te zien zijn en op 1 november zal hij op dvd verschijnen bij filmdistributeur Filmfreaks.

www.volkoren.com

--------------------------------------UPDATE-----------------------------------------

De film Win/Win heeft de Prix Genève-Europa gewonnen voor het beste script in de categorie tv-fictie. Dat heeft de organisatie 23 oktober bekendgemaakt. Win/Win was de enige Nederlandse productie die in de prijzen viel. De prijs, die in Berlijn werd uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van 6.000 euro en de Prix Europa trofee: een bronzen sculptuur van beeldhouwer Anthon Hoornweg.

Win/Win ging in wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam 2010 en was de hoogst genoteerde Nederlandse film in de Top 100 IFFR Publieksfavorieten. Vanaf voorjaar 2010 heeft Win/Win in de filmtheaters gedraaid.

Ook is Win/Win door verschillende festivals geselecteerd, waaronder het Brooklyn International Film Festival in New York (waar Oscar Van Rompay werd bekroond met de prijs voor Best Male  Actor), het Vancouver International Film Festival en het AFI Filmfestival in Los Angeles. Tevens werd Win/Win genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Sound Design, voor de Moviesquad Award van de NFF Jongerenjury en voor de Prix Europa Best TV Fiction Programme.
Bron: NTR