Nominaties Website van het Jaar bekend

11-10-2010 @ 09:47

Website van het Jaar 2010 gaat van start. Tussen 11 oktober tot en met 19 november 2010 kan het Nederlandse publiek haar stem uitbrengen op 270 genomineerde websites. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke Website van het Jaar Awardshow op 25 november 2010.

Wat is volgens de Nederlander de beste en populairste website van 2010? Het publiek kan in 21 categorieën haar favoriet beoordelen op inhoud, navigatie en ontwerp. De website met de hoogste kwaliteitsscore wordt Beste Website van het Jaar. De award voor Populairste Website gaat naar de site met de meeste stemmen.

Het onderzoek wordt voor het negende achtereenvolgende jaar uitgevoerd door marktonderzoeksbureau MetrixLab in samenwerking met e-business magazine Emerce. Vorig jaar werden in zes weken tijd ruim 1,9 miljoen stemmen uitgebracht; een record. Winnaars  waren onder andere Tweakers, ANWB, Funda, Hyves, Google en ING.
Naast Nederland wordt de verkiezing ook gehouden in Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, Duitsland, Verenigde Staten, India, Rusland en China.

Op 25 november 2010 wordt tijdens de feestelijke awardshow in aanwezigheid van de grootste internetmerken van het land bekend gemaakt welke Nederlandse organisatie volgens de Nederlandse consument de beste website van 2010 heeft.

De nominaties voor Website van het Jaar zijn gebaseerd op de STIR-marktmonitor en Nielsen Net-ratings. De volledige lijst met genomineerden is te vinden op www.websitevanhetjaar.nl .

De verkiezing wordt gesteund door diverse media partners en brancheverenigingen.