JOHN LENNON 70

01-10-2010 @ 19:00

Op 9 oktober 2010 zou John Lennon de respectabele leeftijd van 70 jaar hebben bereikt. Om dit te gedenken brengt EMI op 1 oktober zijn complete oeuvre geremasterd opnieuw uit. Verantwoordelijk voor deze klus is het Abbey Road team onder leiding van Allan Rouse, dat eerder al de remastering van The Beatles op zich nam. Naast de reguliere albums verschijnen er een aantal bijzondere compilaties.

POWER TO THE PEOPLE
‘Power To The People' verschijnt als cd en als cd+dvd en bevat de vijftien populairste songs van John Lennon en een uitgebreid essay.

GIMME SOME TRUTH
‘Gimme Some Truth' is een verzameling van 72 John Lennon songs op vier cd's, gerubriceerd op thema: Borrowed Time, Roots, Working Class Hero en Woman.

SIGNATURE BOX
Alle acht originele studio albums op negen cd's plus een bonus disc met non-album tracks én een extra schijfje met nog nooit eerder uitgebrachte studio outtakes en demo's. Verder een 65 pagina boek met verhalen van Yoko Ono, Sean Lennon en Julian Lennon plus een speciale gelimiteerde John Lennon herdenkingsprint. Het album ‘Sometime In New York City' is niet alleen geremasterd maar ook gerestaureerd en bevat opnieuw de zes ‘Live Jam' opnamen van het originele album. ‘Walls And Bridges' heeft zijn originele artwork teruggekregen.

Signature Box te bestellen via deze website: www.megamediamagazine.nl/

DOUBLE FANTASY

Het album dat in 1980 een Grammy Award voor album van het jaar won. Naast het originele album bevat het ook een ‘Stripped Down' versie die werd geremixt en geproduceerd door Yoko Ono en Jack Douglas, de originele producers van ‘Double Fantasy'. Op deze versie is de instrumentatie zo kaal mogelijk gelaten om zodoende stem en gitaarspel van John Lennon beter tot zijn recht te laten komen. Je kunt het resultaat enigszins vergelijken met ‘Let It Be Naked'.

http://www.johnlennon.com/html/news.aspx