"Lieve Heer, heb medelij" nieuwe hit voor Willem Barth

01-10-2010 @ 12:30

Onlangs verraste Willem Barth vriend en vijand met zijn nieuwe album “WB”, die meteen een Top 10 notering behaalde in de Album Top 100. Daarmee is “WB” een van de succesvolle Nederlandstalige albums van 2010.
Lieve Heer, heb medelij” is een van de vele hoogtepunten van dit album, en verschijnt nu op veler verzoek van diverse radio DJ’s als single. Meteen na de release van het album was dit liedje één van de favorieten op "WB".

Willem Barth tekende in 2008 een contract met Berk Music. De eerste single uit deze samenwerking werd “Aan alle mooie meiden (Goldfinger remix)” en betekende direct de doorbraak van deze volkszanger. De opvolger “Bella bella signorina” bevestigde dit en werd een top 10 hit in de Mega Top 100 met #7 als hoogste notering. Ook de derde single “Als men een drankje naar jou zou vernoemen” groeide uit tot een landelijke hit.

De nieuwe single “Lieve Heer, heb medelij” is geschreven door Rocco Granata, hij bracht dit liedje in 1973 uit. Willem Barth heeft er in zijn eigen stijl een nieuwe 2010 versie van gemaakt. Uiteraard is er voor deze single een videoclip gemaakt, ter ondersteuning en promotie.

Link videoclip


Willem BarthLieve Heer, heb medelij
label: berk music
release: 01-10-2010
distr.: pinkrecords

website: http://www.willembarth.nl/