MONSTER JAM OOK IN 2010 WEER GROOT SUCCES

26-09-2010 @ 18:30

ZONDAG HELEMAAL UITVERKOCHT

Ook dit jaar mocht Monster Jam in het GelreDome in Arnhem weer een groot aantal bezoekers verwelkomen: Maar liefst 45.000 bezoekers bezochten de in totaal drie shows op zaterdag 25 en zondag 26 september. Net zoals vorig jaar was de show op zondagmiddag tot de laatste stoel uitverkocht.

Het bomvolle Arnhemse stadion ging uit zijn dak voor een paar van de grootste monster trucks ter wereld: Niet alleen favorieten Grave Digger en El Toro Loco gooiden hoge ogen, ook voor Cam McQueen met Nitro Circus, John Seasock met Teenage Mutant Ninja Turtle en Adam Anderson met Taz was een podiumplaats weggelegd.

Charlie Pauken, regerend World Champion Freestyle, won met Grave Digger een 'Double Down', hij won op zondag de Race én het Freestyle onderdeel: “I am the current World Champion since this year in Las Vegas, but this show in Arnhem is the best show in the world!”, aldus Charlie na zijn laatste winnende rit.

Niet alleen de monster trucks, ook de in Nederland enorme populaire freestyle motorcrossers (FMX) hebben met hun gewaagde sprongen en duizelingwekkende stunts grootser uitgepakt dan ooit: Met een team van maar liefst zes motorrijders en voor het eerst uitgebreid met twee quads stalen deze stuntmannen met hun absurde sprongen weer de show in de pauze tussen de race en de freestyle.

Om meer fans de mogelijkheid te bieden alle bestuurders te ontmoeten tijdens de populaire Pit Parties op zaterdag- en zondagochtend, was de Pit Party uitgebreid naar buiten en waren er een aantal activiteiten toegevoegd. De BMX baan, de spectaculaire radio controlled sport cars en de enorme game area vielen in de smaak bij de bezoekers.

Monster Jam is met meer dan 5 miljoen enthousiaste bezoekers per jaar wereldwijd een enorm succes. Niet alleen in Amerika, ook in Nederland stijgt de populariteit ieder jaar. Niet voor niets wordt Arnhem het 'Las Vegas van Europa' genoemd. Dit jaar was Monster Jam voor de zesde keer in Nederland. Monster Jam is volgend jaar op 24 en 25 september weer terug in het GelreDome in Arnhem.