Buma on Tour presenteert de Muzikantendag in Den Haag en Haarlem

24-09-2010 @ 14:41

Op zaterdag 16 oktober en 30 oktober vindt in respectievelijk Theater De Regentes in Den Haag en Patronaat in Haarlem de Muzikantendag plaats. Met workshops, masterclasses, demopitches en presentaties van toonaangevende artiesten en experts uit de muziekindustrie krijgen muzikanten en auteurs extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Dit jaar werken onder meer Huub van der Lubbe, Tjeerd Bomhof (Voicst), Ralph Murphy (Den Haag), Eric Beall (Haarlem), Jan van der Plas, Jasper van Vugt en Lucky Fonz III mee aan het programma.

Clinics, workshops, lezingen en panels
De Muzikantendag is de plek om je als muzikant of auteur te informeren en inspireren; zowel de artistieke als zakelijke aspecten van het muzikantschap komen aan bod. Hiermee is de Muzikantendag het platform om te netwerken met professionals uit de muziekindustrie.
Nationale en internationale grootheden uit de muziek komen langs en vertellen hun verhaal.

Demospreekuren
Tijdens de Muzikantendag zitten A&R managers van muziekmaatschappijen, vertegenwoordigers van boekingskantoren, programmeurs van zalen en muzieksamenstellers van radiozenders als 3FM en Kink FM klaar om 1 op 1 naar demo’s te luisteren en te voorzien van commentaar. Vanaf de opening is het mogelijk om voor een afspraak in te schrijven bij de infobalie. De Muzikantendag wordt traditioneel afgesloten met het Demopanel. Voor een volle zaal zullen de erkende muziekspecialisten de ingeleverde demo’s plenair bespreken.

Kaartverkoop
Kaarten voor de Muzikantendag kosten € 10,- (excl. reserveringskosten) en zijn vanaf 25 september 10.00 uur verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Voor Buma aangeslotenen is de Muzikantendag gratis door aanmelding via www.bumastemra.nl.

De Muzikantendag wordt georganiseerd in samenwerking met Buma Cultuur, MCN, POPnl, 3FM Serious Talent, 3VOOR12, Zuid-Hollandse Popunie, Haags Popcentrum, GRAP en NH-Pop.

De Muzikantendag is een onderdeel van Buma On Tour, een initiatief van Buma/Stemra, waar specialisten van Buma/Stemra tijdens de Popronde het land in gaan. Auteurs en componisten kunnen er terecht voor 1 op 1 gesprekken over auteursrecht, promotie en advies, masterclasses en presentaties.

www.muzikantendag.nl