Release Phonic Funk ft. The Bleach Works

24-09-2010 @ 14:31

Wat krijg je wanneer je een bekende Engelse rockartiest gaat mixen met een DJ / producer uit Nederland? Precies: een dikke hit geschikt voor zowel de dansvloeren als radiostations. Phonic Funk werkte samen met The Bleach Works (beter bekend onder de naam Christian Burns) en bracht de aanstekelijke melodieuze housetrack "Save This City" uit.

The Bleach Works is een persoonlijk project van Christian Burns, voormalig lid van de succesvolle Engelse band BBMak. Ze wisten zich niet alleen op te werken tot support act van Britney Spears en *NSYNC, maar bereikten ook nog eens op eigen kracht een doorbraak in Amerika en Azië.
Nadat BBMak in 2003 besloot te stoppen, ging Christian verder met talrijke muzikale projecten, waarvan meerdere gefocused op dance muziek, zoals Tiësto's hit "In The Dark" en samenwerkingen met niemand minder dan David Guetta en Benny Benassi.

De volgende in dit rijtje van dance goeroes is Phonic Funk. Zijn geboorteland Zambia, gecombineerd met zijn Nederlandse achtergrond, gaven hem zijn warme sound met de nodige soul waarmee hij al vele clubsen festivals in ons land heeft bezocht - onder andere Free Your Mind Festival, ROCKIT Open Air, Escape Amsterdam. Daarnaast wist Phonic Funk naam te maken met releases op gerenommeerde labels als MN2S Recordings en Hardsoul Pressings. Zijn samenwerking met Roog "KTDNG" behaalde onlangs nog de top 10 van de Slam Dance 30 (SLAM!FM) plus een top 10 chartnotering op Dance-Tunes.

Wil je, voordat die gure herfst begint, nog even vasthouden aan het zomergevoel? Dan mag je "Save This City" echt niet missen. Een heerlijk nazomer nummer waarmee het lijkt alsof je weer net aan je vakantie bent begonnen.

www.extendedmusic.com
http://www.myspace.com/christianburns