Buma Rotterdam Beats maakt namen bekend

21-09-2010 @ 15:59

Een kruisbestuiving van grootstedelijk muziektalent op eerste editie Buma Rotterdam Beats

Het nieuwe platform Buma Rotterdam Beats heeft de eerste namen van optredende artiesten bekendgemaakt. Na de opening van het festival door Typhoon en New Cool Collective op 25 november, treden op 26 en 27 november tijdens deze editie onder meer de volgende acts op:

Zwart Licht, Postman, De Jeugd van Tegenwoordig, Ntjam Rosie, Pam Feather, VSOP, La Melodia,  Kalibwoy, 16bit, Sir OJ presenteert ‘Goed Ontmoet’, Smiley, Gomes vs. Brutuzz, Klein Jay & Cartes, Soul Sinners, Steffen Morrisson, Reverse, Adje & Jayh, Aisha, Nicon, Bluey Robinson, Boom Boom Du Tèrre, Lyrical, Skinto, Seven, Furlan Williams & Shirma Rouse, Ackachar, KC The Funkaholic, FS Green, DJ Jah, Mixturess, Beatnologic, Coco Bryce, Thelonius, Lucky Dubz, Riddim Up DJ’s, Rass Motivated, Git Hyper en Deep Diggin’. Het festival zal plaats vinden in locaties als het oude Lantaren/Venster, Rotown, De Unie, Maassilo en Off_Corso.

Met deze kleurrijke kruisbestuiving van grootstedelijk muziektalent kiest festivaldirecteur Roger Brouwn voor een actueel en urgent programma vol hiphop, soul, dubstep en reggae, dat ook speciale ruimte geeft aan aanstormend nationaal talent. Brouwn: “We willen met Buma Rotterdam Beats een belangrijke springplank creëren voor internationale carrières. En een festival waar je bij moet zijn, om vooraan te staan bij de nieuwste ontwikkelingen in deze bloeiende scene.

Hoogtepunten in de programmering zijn onder meer optredens van De Jeugd van Tegenwoordig en Zwart Licht, die nieuw werk laten horen van dit najaar te verschijnen nieuwe releases; Postman die tijdens het festival opnames maakt voor een nieuw album; de reünie van Rotterdamse rapgroep VSOP, in aanloop naar een nieuw album; de speciale dubstep-avond Oi! vs Subway met Nicon en Gomes vs. Brutuzz en de Britse dj’s 16bit, Seven en Soul Sinners; een avond gehost door reggaeplatforms Jamrock en Riddim Up met o.a. Grote Prijs-finalist Kalibwoy en DJ Jah, en het optreden van aanstormend soultalent Bluey Robinson uit Londen.

Buma Rotterdam Beats is niet alleen een festival vol bijzondere optredens, maar bestaat daarnaast uit een tweedaagse conferentie en een uitgebreid talentenprogramma. Overdag zullen op 25 en 26 november workshops en paneldiscussies te bezoeken zijn met voor de industrie en muzikanten uit de scene prikkelende thema’s als ‘Is er leven na The Box’; ‘Hoe gaat de muziekindustrie om met het belang van muziekpiraterij in deze scene’ en ’16 miljoen rappers…hoe zorg je dat je opvalt’. De soul staat centraal in een debat en in de showcase Harvest Me! en er is een demopitch waarin producers en vocalisten in een minuut hun skills aan een vakjury kunnen tonen.

Met dit veelzijdige programma zet Buma Rotterdam Beats de eerste, bescheiden stap naar een toekomst waarin het, net als het tevens door Buma geïnitieerde Amsterdam Dance Event, in nauwe samenwerking met sleutelfiguren uit de scene, wil uitgroeien tot het belangrijkste Europese platform voor deze muziekstromingen.

Buma Rotterdam Beats vindt plaats op 26 & 27 november in Rotterdam en wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en De Nieuwe Oogst.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

Meer informatie over Buma Rotterdam Beats is te vinden op www.buma-rotterdam-beats.nl